Müzik ve bilgisayar bağımlılığı zararlı mı?

244012

Hectopat
Makaleler
7
Müzik dinlemek hakkında bir yazı buldum ve sizin de görüşlerinizi almak istedim. Uzun olması sebebiyle buraya yazamadım.

Aynı şekilde bilgisayarda oyun oynamanın da dopamin konusunda zararlı olduğu söyleniyor.

Dediğim gibi bunlar hakkında düşünceleriniz neler?
Bu bilgiler doğru mu yanlış mı?

Doğruysa bunları bırakabilmemin bir yolu var mı? Çünkü bu iki aktiviteyi yapmayı çok seviyorum ve yapmasam da aklımdan çıkaramıyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Yazıyı saçma buldum. Bazı kısımlarında müzik ile gürültüyü karıştırmış ki hiçbir anlam ifade etmiyor. Kafanın sessizliğe ihtiyacı olduğunu hissediyorsan zaten müzik dinlemezsin olur biter.

Onun dışında, internette gördüğün her yazıyı ciddiye almaman gerektiğini öğrenmen lazım.

10.) BİLİNÇ ALTI KONTROLÜ YAPMASI Müzik ses frekanslarından oluşan bir tür elektrik akımıdır. Yani bazı ses frekansları beyinde yapacağı uyarımlar sonucu farklı mesajlar verebilir. Bu enerjiyi kullanarak insanların algısını değiştirebilir, istediğiniz komutla hareket etmesini sağlayabilirsiniz..” Ses teknolojisinin en önemli alt dallarından biri ise subliminal mesaj. Müziğin veya şarkının içine insanın algı sınırının dışında bir frekansta söylenmiş mesaj yerleştiriliyor, bu üst bellek tarafından tanımlanamıyor ama alt belleğe gidiyor.

MÜZİK DİNLEMENİN DİĞER ZARARLARI ● Olumsuz duyguları bastırması. ● Oföri etkisi

Dopamin öcü değil. Sentetik maddeler ile beynini nörotransmiter bombardımanına tutmadığın sürece bu kadar endişelenmene gerek yok.

Yazıyı saçma buldum. Bazı kısımlarında müzik ile gürültüyü karıştırmış ki hiçbir anlam ifade etmiyor. Kafanın sessizliğe ihtiyacı olduğunu hissediyorsan zaten müzik dinlemezsin olur biter.

Onun dışında, internette gördüğün her yazıyı ciddiye almaman gerektiğini öğrenmen lazım.

Dopamin öcü değil. Sentetik maddeler ile beynini nörotransmiter bombardımanına tutmadığın sürece bu kadar endişelenmene gerek yok.
Her yazıyı ciddiye almıyorum ama bilmişlik yapmayıp danışmak istedim.

Her yazıyı ciddiye almıyorum ama bilmişlik yapmayıp danışmak istedim.

Bilmişlik yapmak ile alakası nedir bu durumun? Skeptik olmayı bilmişlik taslamayla karıştırmamak lazım. İnternet, her türden yazıyı bulabileceğiniz bir yer. Pseudoscience ve diğer bir sürü saçmalıklar gibi gördüğünüz her şeyi dikkate alıp araştırmaya ömür yetmez. Tabi siz bilirsiniz, bazen bunu yapması zevkli oluyor.

@244012 bey, ben bir bilim insanı değilim ki kanımca buradaki kimse de size yeterince teorik bilgi veremez, zararlı mı değil mi diye. Ancak ben dikkat ediyorum böyle basit şeylere takıntısı olan insanlar genellikle zarar görürken umursamayanlara bir şey olmuyor. Siz de diğer açtığınız konulardan gördüğüm kadarıyla bazı şeylere takıntılısınız.

Dopamin, mopaminmiş geçin bunları. Kola zararlı mı mesela? Evet, ama hiç umursadan içenlerin ben zarar gördüklerini görmedim. Bu da öyle. Kafaya takmayın, bir şey olmaz.

Bunun yanı sıra bağımlı olmanın zararlı olup olmaması sizin kullanış biçiminize bağlıdır. Bilgisayarı size fayda verecek şekilde kullanırsanız bağımlı olsanız bile faydalıdır. Müzik için de aynısı geçerli. Tamamen sizin kullanışınıza bağlı.

Yazıda müziğin depresyon süresini uzattığı yazıyor. Külliyen yalan, eğer müzik olmasaydı ben şu an ne yapardım bilmiyorum, beni hayatta tutuyor. Tabii rap falan dinliyorsan aynı şeyi söyleyemem, sonuçta boş beleş bir tür, rock-metal gibi yapması zor değil ve yetenek gerektirmiyor, 1 yıla kadar popülerliğini yitirecek zaten ve kimse dinlemeyecek 😀

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı