Müzik yapmak için neler lazım?

• Konuyu başlatan Vio
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 40
  • Görüntüleme 2.777

Vio

Kilopat
Makaleler
2
Daha fazla  
Kendi çapımda HIP-hop şarkıları yapmak istiyorum. Her zaman bunu hobi edinmek istemiştim.
Bana tam olarak hangi şeyler lazım? Acemi biçimde kayıtlar, mixler yapacağım o yüzden yüksek uçamam ekipman için. Sesimi temiz alsın işim görülsün yeter. Ses kartı falan lazım sanırım.
Laptop kullanıyorum onun için hangi bağlantı ve çıkışların lazım olduğunu bilmiyorum kalın kalın yuvarlak kablolar var :D.
1500-2000 lira civarında ne lazımsa almak istiyorum buna kulaklık dahil değil. Mikrofon falan gelir bence bu fiyata. 500-1000 liraya da ses kartları var ama çok lazım mı bilmiyorum başlangıç için. Hem ucuz ses kartları iş yapar mı bilmiyorum. Nasıl başlamam lazım?

Program olarak fl studio ve studio one, cubase araştırabilirsin. FL kolaydır ama studio one daha zordur ve daha komplike ve daha iyidir benim için.
Sadece vokal kayıdı alıcaksan mikrofon ve ses kartı yeter. Ama içeri gitar kayıtları giricekse iyi bir ses kartı + mikrofon lazım. Bu arada ses kartı tam olarak gerekli değil aslında alıcağın mikrofon phantom power ister büyük ihtimalle sadece bunu alsan da işini görür başlangıç seviyesinde. Behringer C1 mikrofonuna bakabilirsin yanında maudio solo alabilirsin. Kulaklık işi biraz pahalıya kaçar iyi bir monitör kulaklık alsan minimum 2000tl ayırman lazım.
BM800 bakabilirsin başlangıç seviyesi için gayet yeterli bir mikrofon.
ZOOMun bazı modelleri de bütçene uygun. Kozmosun modellerini her ne kadar denemesemde kullanan ve vokal kaydı alan arkadaşlarım var ve temiz alıyor.

Son düzenleme:
Program olarak fl studio ve studio one araştırabilirsin. FL kolaydır ama studio one daha zordur ve daha komplike ve daha iyidir benim için.
Sadece vokal kayıdı alıcaksan mikrofon ve ses kartı yeter. Ama içeri gitar kayıtları giricekse iyi bir ses kartı + mikrofon lazım. Bu arada ses kartı tam olarak gerekli değil aslında alıcağın mikrofon phantom power ister büyük ihtimalle sadece bunu alsan da işini görür başlangıç seviyesinde. Behringer C1 mikrofonuna bakabilirsin yanında maudio solo alabilirsin. Kulaklık işi biraz pahalıya kaçar iyi bir monitör kulaklık alsan minimum 2000tl ayırman lazım.
BM800 bakabilirsin başlangıç seviyesi için gayet yeterli bir mikrofon.
ZOOMun bazı modelleri de bütçene uygun. Kozmosun modellerini her ne kadar denemesemde kullanan ve vokal kaydı alan arkadaşlarım var ve temiz alıyor.
Hocam c1 2000 bandına çıkmış.
Mesela bu mikrofonlar veya setler iş görür mü?

Midexlere bakmaya gerek yok hocam. BM800 alabilirsiniz ama gerçekten iyi ayarlar yapmanız lazım çünkü iyi bir mikrofon değil dip sesi var her düşük bütçe mikrofonda olduğu gibi.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Emre hocamın incelemesi mevcut detaylıca bakabilirsin.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Bu videolarada bakabilirsin. Bu arada kayıt aldığın ortamda aşırı önemli

Midex'lere bakmaya gerek yok hocam. BM800 alabilirsiniz ama gerçekten iyi ayarlar yapmanız lazım çünkü iyi bir mikrofon değil dip sesi var her düşük bütçe mikrofonda olduğu gibi.

Emre hocamın incelemesi mevcut detaylıca bakabilirsin.

Bu videolarada bakabilirsin. Bu arada kayıt aldığın ortamda aşırı önemli

Hocam ortam boş bilgisayar masamın başı olacak rap kayıtları alacağım basit denemeler falan. Kablo, ses kartı çok önemli diyorlar hocam. 1500-2000 liraya en iyi ne çözebilirim?

Mikrofon olarak BM-800 mü alalım yani hocam? Birçok BM-800 varyantı var ve birçoğu 2 yıldız almış intetnette. En iyisi hangi varyantı?

Hocam ortam boş bilgisayar masamın başı olacak rap kayıtları alacağım basit denemeler falan. Kablo, ses kartı çok önemli diyorlar hocam. 1500-2000 liraya en iyi ne çözebilirim?

Mikrofon olarak BM-800 mü alalım yani hocam? Birçok BM-800 varyantı var ve birçoğu 2 yıldız almış intetnette. En iyisi hangi varyantı?
Hepsinin aksamları aynı lastvoice alabilirsin ama. Yanınada bir ses kartı veya phantom power alırsan işin çözülür.

Hepsinin aksamları aynı Lastvoice alabilirsin ama. Yanınada bir ses kartı veya Phantom Power alırsan işin çözülür.

Buradan alayım kuponumda var hocam Hepsiburada desteği olur en azından sorun yaşarsam.
Bu Phantom Power ne işime yarayacak tam olarak? Bu kabloları bilgisayarda nereye takacağım acaba?
USB ve jak çıkışım var sadece ve kalın kalın kablolar var üründe. Anladığım kadarıyla kablolar ürünlere takılıyor ve ben sadece USB ve jak mı kullanıyorum?
Ayrıyeten ses kartı lazım olur mu? Kusura bakmayın hocam çok boş sorular soruyorum ama cahilim bu konuda ve öğrenmek istiyorum :) konservatuar okuma hevesim çok var onun için sesimi kullanmayı öğrenmek ve teknik altyapıyı önceden oluşturmak istiyorum.

Bu Phantom Power ne işime yarayacak tam olarak?
Mikrofonun girişi büyük jak girişlerinden gitarlarınkinden onu dönüştürücü ile bilgisayara takar isen aşırı az ses alırsın programlar ile yükseltmeye çalışır isen sesin bozulur. Mikrofona ek güç lazım yani phantom power bu ek gücü veriyor.

Bu kabloları bilgisayarda nereye takacağım acaba?
iki tarafı büyük jak girişli kabloyu birisini mikrofona birisini phantom powera takıcaksın. Ayrıca phantom powerin güç kablosunuda prize takıcaksın. Phantom powerda input output ve dc5v çıkışları mevcut zaten anlarsın gelince. Inputtan mikrofon gelir phantom powerda ses yükselir ve outputtan geri bilgisayara gider ses. Output kablosunu ise direk bilgisayarın jak girişine bağlıyorsun. Aldığın sette jak girişini usb ye dönüştüren alet de var onlada yapabilirsin farketmez.
Anladığım kadarıyla kablolar ürünlere takılıyor ve ben sadece USB ve jak mı kullanıyorum?
Aynen sen sadece phantom powerdan çıkan gücü prize ve çıkışı da bilgisayarın jakına takıcaksın.
Ayrıyeten ses kartı lazım olur mu?
Hayır lazım olmaz zaten çoğu ses kartında bu phantom power içinde dahil tek tuş ile açabiliyorsun benimkince mevcut mesela tek tuşla açabiliyorum güç veriyor mikrofona.
Ama ses kartı alırsan ilerde phantom powerdan çıkan jakı direk ses kartına takıp oradan ayarlama da yapabilirsin.

Mikrofonun girişi büyük jak girişlerinden gitarlarınkinden onu dönüştürücü ile bilgisayara takar isen aşırı az ses alırsın programlar ile yükseltmeye çalışır isen sesin bozulur. Mikrofona ek güç lazım yani Phantom Power bu ek gücü veriyor.

İki tarafı büyük jak girişli kabloyu birisini mikrofona birisini Phantom powera takacaksın. Ayrıca Phantom Power'in güç kablosunuda prize takacaksın. Phantom Power'da input output ve DC5v çıkışları mevcut zaten anlarsın gelince. Inputtan mikrofon gelir Phantom Power'da ses yükselir ve outputtan geri bilgisayara gider ses. Output kablosunu ise direk bilgisayarın jak girişine bağlıyorsun. Aldığın sette jak girişini USB'ye dönüştüren alet de var onlada yapabilirsin fark etmez.

Aynen sen sadece Phantom Power'dan çıkan gücü prize ve çıkışı da bilgisayarın jakına takacaksın.

Hayır lazım olmaz zaten çoğu ses kartında bu Phantom Power içinde dahil tek tuş ile açabiliyorsun benimkince mevcut mesela tek tuşla açabiliyorum güç veriyor mikrofona.
Ama ses kartı alırsan ileride Phantom Power'dan çıkan jakı direk ses kartına takıp oradan ayarlama da yapabilirsin.

Power yerine ses kartlı alsam nasıl olur hocam? Ses kartı daha temiz mi olur iletim anlamında? İçinden paketle gelen kabloları kimse beğenmemiş açıkçası. Ayrıyeten daha iyi bir kablo önerir misiniz? Çok pahalı olur mu kablosu?

Ses kartı daha iyi olur ama phantom power destekleyen bir ses kartı alman lazım. İçinden gelen kabloları bilmiyorum. Kablo anlamında UGREEN tercihimdir ama onlarda xlr kablo varmı bakmadım. O kadar kötü olucağını sanmıyorum ilk denemek daha iyi olur beğenmez isen bütçene göre bir xlr kablo alabilirsin.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı