Müzik yapmak için neler lazım?

• Konuyu başlatan Vio
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 40
  • Görüntüleme 2.796
Yanlış bilgi. Sadece bazı mikrofonlar (kondanser gibi) çalışabilmek için genş diyaframları nedeni ile ve içlerinde preamp barındırdıklarından yüksek güce ihtiyaç duyarlar. Bu durum ses kalitesini / seviyesini etkilemez ve ilgisi yoktur.
Ses seviyesini gayette etkiler kalitesini zaten etkilemez onu arkadaş anlaması için dedim consander mikrofona harici bir güç kaynağı kullanmadan kullanılmaya çalışılırsa yani dönüştürücüler ile hem ses kalitesinde kayıp olur (Dönüştürücüye göre) Hemde ses şiddetinde kayıp olur. phantom power mikrofona dc akımı gönderip mikrofona güç sağlar. Normal bir devrede olduğu gibi ampüle az enerji gönderirsen az yanar çok gönderirsen çok yanar.

Ses seviyesini gayette etkiler kalitesini zaten etkilemez onu arkadaş anlaması için dedim
consander mikrofona harici bir güç kaynağı kullanmadan kullanılmaya çalışılırsa yani dönüştürücüler ile hem ses kalitesinde kayıp olur (Dönüştürücüye göre) Hemde ses şiddetinde kayıp olur.
Kondanser mikrofonlar +48V besleme almadan çalışmazlar. Dönüştürücü ile güç beslemeden ses cıkmaz. Elinizde varsa İsterseniz deneyin... Hatta bir de video paylaşın. Dünyada bir ilk i gerçekleştirmiş olalım sayenizde :)

USB tipi varsa o zaten bilgisayarınızdaki power supply den güç alır.

Normal bir devrede olduğu gibi ampüle az enerji gönderirsen az yanar çok gönderirsen çok yanar.
Bu da yanlış bilgi. Ona gidecek enerji, yani voltaj miktarını ayarlayamazsın. Böyle bir şey yok.

Kondanser mikrofonlar +48V besleme almadan çalışmazlar. Dönüştürücü ile güç beslemeden ses cıkmaz. Elinizde varsa İsterseniz deneyin... Hatta bir de video paylaşın. Dünyada bir ilk i gerçekleştirmiş olalım sayenizde :)

USB tipi varsa o zaten bilgisayarınızdaki power supply den güç alır.

Bu da yanlış bilgi. Ona gidecek enerji, yani voltaj miktarını ayarlayamazsın. Böyle bir şey yok.
Anlamamak için ısrar etmeye gerek yok. Dönüştürücü dediğin şey zaten xlr kabloyu jak girişine dönüştürmüyor xlr kabloyu jaka onuda usb ye dönüştürüyor elimde kondanser mikrofon olsa gösterirdim ama usb mikrofon kullanıyorum şuanda.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Yanlış bilgi dediğin şey devreye düşük güçlü pili bağlarsın az yanar yüksek güçlü pili bağlarsın daha fazla yanar :)

Yanlış bilgi. Sadece bazı mikrofonlar (kondanser gibi) çalışabilmek için genş diyaframları nedeni ile ve içlerinde preamp barındırdıklarından yüksek güce ihtiyaç duyarlar. Bu durum ses kalitesini / seviyesini etkilemez ve ilgisi yoktur.

Yıllardır Phantom Power'la mikrofon kullanırım, bir sürü mikrofon kullandım, yanlış biliyormuşum. Teşekkürler.

Anlamamak için ısrar etmeye gerek yok. Dönüştürücü dediğin şey zaten xlr kabloyu jak girişine dönüştürmüyor xlr kabloyu jaka onuda usb ye dönüştürüyor elimde kondanser mikrofon olsa gösterirdim ama usb mikrofon kullanıyorum şuanda.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Yanlış bilgi dediğin şey devreye düşük güçlü pili bağlarsın az yanar yüksek güçlü pili bağlarsın daha fazla yanar :)

Bilgilerin baştan sona hatalı arkadaşım. Mesleği bu olup, 20 yıldır stüdyo işleten ve 45 yaşında müzik teknolojileri uzmanına tere satmaya çalışıyorsun :)

Kondanser mikrofonun hiç bir şekilde güç besleme değerini değiştiremez, güç olmadan bu mikrofonları dönüştürücü ile kullanamazsın. Paylaştığın video senin söylediğin şey ile ilgili değil. Ayrıca videodakiler da ekipman değil. Oyuncak gibi şeyler... USB beslemesi için üretilmemiş bir mikrofonu yabancı aparatlar ya da bilgisizce USB konnektörleri ile bağlamaya çalışırsan mikrofonun, PC in ya da evin dahi yanabilir. Bilgine.

Son düzenleme:
@Single_factor
@ard50500
@ardanoir
Arkadaşlar merhaba, bir arkadaştan fl ile ilgili dosyalar bekliyordum. Bu arada kayıt için Fl'den mi devam edeyim? En kolay program bu mu eldeki?
BM800+Phantom Power paketini seçtik o zaman onu alıyorum pazartesi.

- Bu set USB girişini mikrofon girişine döndüren bir üniteye sahip. Dolayısı ile set içinde bir ses kartı bulunmuyor. FL studo gibi programlarda ve vokal kayıtlarınızda ses kartınız olmaz ise; ses işleme kalitesinde gecekmeler meydana gelir.

Bütçeniz çok düşük olduğundan şu aşamada yapacak bir şey / önerilecek bir alternatif yok. Sadece alır, bir şeyleri örenmeye çabalarsınız. Orta / İleri seviye kayıtlar gerçekleştirmeniz mümkün değil.

- Bu set USB girişini mikrofon girişine döndüren bir üniteye sahip. Dolayısı ile set içinde bir ses kartı bulunmuyor. FL studo gibi programlarda ve vokal kayıtlarınızda ses kartınız olmaz ise; ses işleme kalitesinde gecekmeler meydana gelir.

Bütçeniz çok düşük olduğundan şu aşamada yapacak bir şey / önerilecek bir alternatif yok. Sadece alır, bir şeyleri örenmeye çabalarsınız. Orta / İleri seviye kayıtlar gerçekleştirmeniz mümkün değil.
biliyorum hocam konservatuar öncesi kendimi keşfetmek sesimi kullanmayı öğrenmek ve temeli kavramak istiyorum.

@ard50500
@ardanoir
Mikrofonum, Phantom Power'im her şeyim tamam. Şimdi nereden başlamalıyım?

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı