Müzik yapmak istiyorum

yolsuzgezgin

Femtopat
17 yaşımdayım müzik dinlemeyi çok seviyorum ve çocukluğumdan beri yapmaya da hevesim çok yüksek seslere duyarlıyım. Mesela bir şarkı dinlediğimde kendi içimde onu şekilden şekile sokabiliyorum kulağa hoş gelecek hale getirebiliyorum ama bunu bir türlü gerçekleştiremiyorum hepsi zihnimde teoride kalıyor çünkü program kullanmayı bilmiyorum öğrenmeye de çok zamanım yok ve ekipmanlara vs. maddi imkan da yok. Edm dance tarzı DJ'lik için ileri bir vakitte liseden sonra falan kursa vs. gitsem geç mi kalırım sizce? Veya bir program öğrenmeye başlasam ne kadar vaktimi alır?

Son düzenleyen: Moderatör:
17 yaşımdayım müzik dinlemeyi çok seviyorum ve çocukluğumdan beri yapmaya da hevesim çok yüksek seslere duyarlıyım. Mesela bir şarkı dinlediğimde kendi içimde onu şekilden şekile sokabiliyorum kulağa hoş gelecek hale getirebiliyorum ama bunu bir türlü gerçekleştiremiyorum hepsi zihnimde teoride kalıyor çünkü program kullanmayı bilmiyorum öğrenmeye de çok zamanım yok ve ekipmanlara vs. maddi imkan da yok. Edm dance tarzı DJ'lik için ileri bir vakitte liseden sonra falan kursa vs. gitsem geç mi kalırım sizce? Veya bir program öğrenmeye başlasam ne kadar vaktimi alır?

FL Studio öğrenmeni öneririm. Ben müzik prodüksiyonu yapıyorum uzun zamandır. Programı öğrenmek için herhangi bir kursa gitmedim. YouTube'dan sadece beat yapım videolar izledim. Ve sürekli pratik yaptım. En sonunda zaten oturtuyorsunuz. Kurslara paranızı harcamayın. YouTube'da her şey mevcut ki ben YouTube'dan çok çok ufak kısmını öğrendim. Her şeyi pratik yaparak öğreniyorsunuz.

Merhaba, istersen bunun bölümüne bile hazırlanabilirsin. Bölümün adı müzik teknolojileri. Geç kalmış değilsin ben 8 aydır hazırlanıyorum ve 1 hafta sonra(08/08/22) yetenek sınavına gireceğim. 8 ayda birçok şey öğrendim özel derse giderek. DAW programı (aranje uygulamaları) kullanmayı, bir şarkıyı aranje etmeyi, mix yapmayı, bu işin teorisini vs vs. daha detaylı bilgi istersen buna cevap verip sosyal medya adresini bırakabilirsin.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı