Müzikle uğraşmaya nereden başlanır?

Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Selamlar rap dinlemeyi çok seviyorum. Müziği çok seviyorum genetik aile olarak öyleyiz ama ailede müzikle uğraşan biri yok. İşte ben de buraya açayım dedim konu olarak. Nereden başlamalıyım? Hobi olarak bile yapabilirim. Stres atıyorum ve hoşuma gidiyor. Bir laptopla beat yapmaktan mı başlasam hiçbir fikrim yok. Şu tarz eğitimler de satılıyor arem&arman ikilisinin akademisi. Bilen fikri olan yorum yaparsa çok mutlu olurum. Teşekkürler şimdiden.

@NoBMPR R8

Buyur. Kolay gelsin.

Hocam ücreti 5 bini geçiyor değil mi ve buradan neler öğrenebilirim ondan sonra ne yapacağım?

Eğer bu işe tutkunuz var ise müzik kulağınızın gelişmiş olması lazım ve eğitimlerle vakit kaybetmek yerine gerçekten araştırıp kendi çözümlerinizi üretmenizi öneririm. Ne kadar korsan sevmesem de FL Studio ve bunun içerisindeki pluginler v.s aşırı pahalı, Rus arkadaşlardan gerekli kaynakları bulursunuz. Sürekli olarak yazmanız ve üretmeniz gerekiyor. Sürekli olarak farklı sanatçılara şans vermeniz, gerektiğinde hissetmeniz gerekiyor eğer gerçekten sanat yapacağım diyorsanız. Temel müzik kavramlarını da öğrenirseniz kafanızda bir temel oluşturursunuz. İngilizce olarak araştırın Türkçe olarak üzer çünkü müzik üretimi konusunda içerik üreten Türk oldukça sınırlı.

Son düzenleme:
Eğer bu işe tutkunuz var ise müzik kulağınızın gelişmiş olması lazım ve eğitimlerle vakit kaybetmek yerine gerçekten araştırıp kendi çözümlerinizi üretmenizi öneririm. Ne kadar korsan sevmesem de FL Studio ve bunun içerisindeki pluginler vs aşırı pahalı, Rus arkadaşlardan gerekli kaynakları bulursunuz. Sürekli olarak yazmanız ve üretmeniz gerekiyor. Sürekli olarak farklı sanatçılara şans vermeniz, gerektiğinde hissetmeniz gerekiyor eğer gerçekten sanat yapacağım diyorsanız. Temel müzik kavramlarını da öğrenirseniz kafanızda bir temel oluşturursunuz. İngilizce olarak araştırın Türkçe olarak üzer çünkü müzik üretimi konusunda içerik üreten Türk oldukça sınırlı.

Hmm evet üretmek yapmak istiyorum kendimi geliştirmekte istiyorum sadece nasıl nereden başlayacağım ve neler lazım ekipman olarak onları bilmiyorum

Benim mesaja neden beğenmedim atılmış anlamış değilim. Sanki ben koyuyorum fiyatları. Ben korsan kullanma desem bile isteyen bir şekilde kullanacak. Konu sahibi arkadaş kursu satın alıp diğerlerini bildiği yöntemden kullanabilir.

Takmayın hocam dediğiniz gibi teşekkürler yorumunuz için.

Benim mesaja neden beğenmedim atılmış anlamış değilim. Sanki ben koyuyorum fiyatları. Ben korsan kullanma desem bile isteyen bir şekilde kullanacak. Konu sahibi arkadaş kursu satın alıp diğerlerini bildiği yöntemden kullanabilir.
Müzik üretimi konusunda ne kadar bilginiz ve tecrübeniz var bilmiyorum ama herkesin bildiği bir uygulamayı buraya yapıştırıp kolay gelsin demek kadar kolay değil bu iş. Sadece tek alım ile bitmiyor çünkü bu iş. İşin içerisinde Pluginler, VST'ler, Drum - OneShot Packler'de girdiği zaman ciddi anlamda para gerekiyor. Yardımcı olmak istiyorsak daha verimli şeyler sunmak gerekiyor. Emin olun hiçbir müzik üreticisi tabii top-producer'lar dışında ödeme yapmıyor elektronik müzik üretimi için. Arkadaş tam olarak ne yapmak istiyor bu önemli.

Vocal mi kaydeceksiniz, Melody mi yazacaksınız, tam bir beat çıkarıp ikisini birlikte mi yapacaksınız? Bu konuda hedef belirlemek ilk adım olmalı.

Hmm evet üretmek yapmak istiyorum kendimi geliştirmekte istiyorum sadece nasıl nereden başlayacağım ve neler lazım ekipman olarak onları bilmiyorum
FL Studio indirin, biraz kurcalayın, basit terimleri öğrenin, ritim tutmayı öğrenin. Ekipman olarak başlangıç için bir condenser mikrofon ve bir kulaklık yeterlidir. Eğer tutkunuz olup bu işi severseniz sonrasında profesyonele yaklaşan ekipmanları tercih edersiniz.

Son düzenleme:
Müzik üretimi konusunda ne kadar bilginiz ve tecrübeniz var bilmiyorum ama herkesin bildiği bir uygulamayı buraya yapıştırıp kolay gelsin demek kadar kolay değil bu iş. Sadece tek alım ile bitmiyor çünkü bu iş. İşin içerisinde Pluginler, VST'ler, Drum - OneShot Packler'de girdiği zaman ciddi anlamda para gerekiyor. Yardımcı olmak istiyorsak daha verimli şeyler sunmak gerekiyor. Emin olun hiçbir müzik üreticisi tabii top-producer'lar dışında ödeme yapmıyor elektronik müzik üretimi için. Arkadaş tam olarak ne yapmak istiyor bu önemli.

Vocal mi kaydeceksiniz, Melody mi yazacaksınız, tam bir beat çıkarıp ikisini birlikte mi yapacaksınız? Bu konuda hedef belirlemek ilk adım olmalı.

FL Studio indirin, biraz kurcalayın, basit terimleri öğrenin, ritim tutmayı öğrenin. Ekipman olarak başlangıç için bir Condenser mikrofon ve bir kulaklık yeterlidir. Eğer tutkunuz olup bu işi severseniz sonrasında profesyonele yaklaşan ekipmanları tercih edersiniz.

Eyvallah hocam ilerleyen zamanlarda yazacağım yardımcı olur musunuz bu konudan

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı