Müzikte low key ne anlama geliyor?

Makaleler
5
Daha fazla  
Meslek
Web Tasarımcısı
Metal Gear Rising: Revengeance adlı oyunun müziklerini çok seviyorum, bugün yine bu oyunun müziklerini dinlerken bu müziklerin aynı şekilde bir de low key versiyonlarının olduğunu keşfettim. Bunlar neymiş acaba diye bir baktım ama aradaki fark hiç de hafife alınacak farklar değildi. Peki bu low key ne demek oluyor? İsminden dolayı aynı müziğin daha düşük sesli notalarla oluşturulmuş versiyonu geldi aklıma ama birazdan örneğini vereceğim müzikte low key versiyon orijinalinden bile daha yüksek sesli. Müzik prodüksiyonundan anlayan birileri bilgilendirirse sevinirim merak duyuyorum böyle şeylere çünkü.

Örnek müziğin orijinal hali:

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu da low key versiyonu:

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Soundtrack albümlerde bir şarkının farklı halleri bulunur. uzun, kısa versiyonlar, farklı mixlenmiş, alternatif versiyonları gibi.

Müzikte low key diye bir tanımlama yok. Şarkıyı üretenler yaptıkları farklı versiyonu ayırmak için"low key" adını vermişler. Mahmut da diyebilirlerdi :)

Soundtrack albümlerde bir şarkının farklı halleri bulunur. uzun, kısa versiyonlar, farklı mixlenmiş, alternatif versiyonları gibi.

Müzikte low key diye bir tanımlama yok. Şarkıyı üretenler yaptıkları farklı versiyonu ayırmak için"low key" adını vermişler. Mahmut da diyebilirlerdi :)
Anladım hocam sağ olun, internette low key ile ilgili arama yaptığımda verimli bir sonuç alamıyordum sebebi belli oldu :D Versiyonun ismi oyunun içeriğiyle ilgili bir şey olsaydı bunu müziği hazırlayanların koyduğunu anlayabilirdim ama "low key" müzik işleriyle ilgili bir tanım gibi geldi bana.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı