Muhabbet kuşu tüy döküyor

Bence ondan aldığınız özgürlüğü ona tekrar iade ederseniz tüm sorunlar çözülecek şifa bulacaktır onun yeri ev değil doğal ortamı.

Günümüzde beslenen evcil kuş türlerini gidip de salarsanız 1 hafta sonra bir yerde ölüsünü görebilirsiniz. Tabii görmek de zor. Adı üstünde, bunlar vahşi değil evcil kuş.
 
Muhabbet kuşum yaklaşık 4-5 aylık. 1 aydan beri tüy döküyor. Kanadındaki köklü olan tüyleri direk kökünden çıkartıp ağızıyla oyunuyor. Veterinere gittiğimizde bize çok az şırınganın içinde antibiyotik ve bir şırınga Omega verdi ve haftalık kontrole getirmemizi istedi fakat hala bir gelişme yok tam tersine hala tüy dökmeye devam ediyor. Ayrıca eskisi kadar yüksekten uçamıyor. Ne yapmam lazım?

Kuşların belirli aralıklarla tüy dökme dönemleri oluyor. Onlardan biri olabilir. Ya da aşırı stres veya yalnızlık çekiyordur.
 
Bence ondan aldığınız özgürlüğü ona tekrar iade ederseniz tüm sorunlar çözülecek şifa bulacaktır onun yeri ev değil doğal ortamı.
Evcilleştirilmiş bir kediyi bir ormana koy bakalım 1 ay içinde cüssesi büyüyor kas hücreleri genişliyor. Hayvanların özgürlüklerini onlara iade edin.
Hiç değilse ait olduğu yer doğal ortamında ölür hapis tutulduğu evde değil.
Ev hayatına alışmış hiçbir canlıyı doğaya bırakmamalısınız. Avlanmayı bilmeyen bir hayvan doğada aç kalır ve ölür. Bilgisizce yorumlar yapıp konuyu gereksizce doldurmayın. Hayvanı iyileştirmek, ilgi vermek varken doğada ölsün demenizde hayvan sevginizin olmamasının bir göstergesi.
 

Geri
Yukarı