Muhabbet kuşu tüylerini kabartıyor ve kafasını sırtına sokup uyuyor

recaii

Hectopat
Katılım
30 Ekim 2020
Mesajlar
1.192
Makaleler
1
Çözümler
3
Evimin bahçesinde sahipsiz (büyük ihtimalle kaçmış) muhabbet kuşu buldum ve kalacak yeri olmadığı için bakmaya karar verdim, 3 gündür falan bende duruyor. Zaten aşiırı saldırgan ve ürkek olmasının yanında şimdi de tüylerini kabartıp kafasını sırtına gömüp uyuyor, çoğu zaman hareketsiz kalıyor. Evde onun için yemim yok, bu yüzden ben de susam ve keten tohumu veriyorum ve yiyior. Su içtiğine denk gelmedim ama suyunu da koydum, onun dışında dışkısı popsuna yapışmış, görselini koyacağım. Kuş sizce hasta mı, hastaysa ne yapmalıyım?

6C148282-67B0-4F56-BA58-64D140A8BFE6.jpeg
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Kardeşim tüyleri kabartım içine sokulması gayet normal. Muhabbet kuşları genelde öyle uyuyor. Benim kuşta aynı şeyi yapıyor.
 
Muhabbet kuşuyemi alın. Ürkek kuşlar kolay kolay başka şey yemezler.
 
Popo tüylerini temizleyin. Kuş yaşlıya benziyor ayrıca muhabbet kuşuyemi alın.
Tüylerini kabartıp kafasını içeri sokması normal bir durumdur uyurken öyle yaparlar fakat hasta olduklarında da aynı hareketi yaparlar. İzlemek lazım gözetlemek lazım.

Ek olarak şunu da söyleyeyim poposunu temizledikten sonra deliği görünmüyorsa tüylerini kesin veya koparın çünkü aynı durum tekrar yaşanır.
 
Önce tuvaletini yapması için temizleyin yoksa ondan ölecek. Ayrıca yetersiz besliyorsunuz ondan da ölecek. Kuş bakmayı bilmiyor gibi görünüyorsunuz o yüzden en iyisi veterinere götürmeniz. Kuş bitkin düşmüş ve hastalanmış. Muhabbet kuşu yemi, yiyebileceği meyve ve sebzeler, vitamin takviyeli su ile düzgünce bakılması lazım. Bunların hepsi için de düzgün bir kafes lazım zaten.
 
Önce tuvaletini yapması için temizleyin yoksa ondan ölecek. Ayrıca yetersiz besliyorsunuz ondan da ölecek. Kuş bakmayı bilmiyor gibi görünüyorsunuz o yüzden en iyisi veterinere götürmeniz. Kuş bitkin düşmüş ve hastalanmış. Muhabbet kuşuyemi, yiyebileceği meyve ve sebzeler, vitamin takviyeli su ile düzgünce bakılması lazım. Bunların hepsi için de düzgün bir kafes lazım zaten.

Kuşun sahibi değilim 3 gün önce sokakta buldum alacağım vakit bir kedi üstüne atlayacaktı beni görünce kedi uzaklaştı ölmesin diye evime aldım elimden geleni yapıyorum şu an yem ve isal için petshopun verdiği bir şey aldım kuşun fotoğrafını gösterdim petshop hasta olduğunu üşüttüğünü görselde gösterdiğim şeyi yapmamı söyledi altına bir sıcak su kasesi ustüne ayakkabı kutusu içine kuşu, yemini koydum isal için de verdiği ilacı kullanacağım bu yaptıklarım yararlı olur mu? Birde kuşu ayakkabı kutusuna koyarken elim dışkısı oldu acele yaptığım için bakmadım ama baya isal popsunu temizlemeli miyim petshop elleme dedi.
20240513_160649.jpg
20240513_160702.jpg
20240513_160902.jpg
 

Yeni konular

Geri
Yukarı