Muhabbet kuşum hasta mı?

Lopy

Centipat
Katılım
30 Haziran 2022
Mesajlar
419
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
7 yaşında, dün fark ettim. Kuşum kendini kabartıp kafasını çevirip uyuyor, ishal yapiyor. Bütün gün uyuyor.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Yumurta sarısı veya haşlanmış patates ishale iyi geliyordu diye hatırlıyorum. Suyuna pet shoptan alacağın vitamini damlatırsan belki iyileştirebilirsin. Kuşu rüzgar almayan, sabit sıcaklıkta bir yere koy. Suluğunu her gün tazele. Yeşillik vs. verme bu süreçte. Umarım iyileşir.

Bir de bazı durumlarda bir miktar aspirin veriliyordu diye hatırlıyorum. Güvenilir bir kuşçu veya veteriner varsa sor mutlaka.
 
Vitaminli yiyecekleri küccacik doğrayip vereceksin yumurta sarısı yeşillik evde olan meyve filan fistik vereceksin. Sıcak bir yere koy. Ceyranda bırakma heyvanı ufacık rüzgar bile rahatsız eder yavrucuğumuzu.
 
Uyuma olayları bir başka sebeplerden olabilir fakat son günleri kaldığında genelde böyle davranıyorlar. Yeni aldığımız kuşumuz da muhtemelen hastaydı ishal falan yapmıyordu ama bütün gün uyuyordu dışarı saldığımız zaman bile bir köşeye gidip yine uyumaya başlıyordu. Birkaç gün sonra veterinere götürdük, veteriner sorun yok dedi ama birkaç saat sonra hayvan ellerimizde can verdi. Suyunu vesaire değiştir soğuk alanda tutma eğer şansı var ise iyileşir çok hassas hayvanlar çünkü.
 
Fotoğraf olmadan anlayamayız ama söylediğiniz bilgilere göre hasta. Kuşu sıcak tutun suyuna vitamin alıp damlatın. Bu aralar kuşlar çok hasta oluyor havadan galiba dikkat edin.
 
Hocam benim kuşumda öyleydi ve birkaç gün sonra öldü. Ortalama yaşları 7-8 benimki 8 yaşındaydı. Ama bir kaç vitamin alın olumsuz düşünmeyin.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı