Undertaker 15
Hectopat
- Katılım
- 8 Ocak 2021
- Mesajlar
- 507
- Çözümler
- 2
TF-X de ne zaman çıkacaksa artık.
Şu anki İHA’lar savaş jetinin yerini tutamaz evet ama bu ve muadili projeler zaten savaş jetinin geleceği olacak. Çünkü her şeyden önemlisi savaş jetini kısıtlayan insan faktörü olmayacak artık. İnsan fizyolojisi yüzünden uçakların bazı yapabileceği manevra ve kabiliyetleri yapılamıyor maalesef.
Tutmaz değil zaten. Ben öyle bir şey demiyorum. Şu anki sahip olduğumuz standart İHA’lar tutmaz diyorum. Sonra yine başka anlaşılıyor anlattıklarımBence tutar hocam. İHA'lar bir savaş jetine göre tek başına güçsüz görünse de sürü ve otonom sistemlerle bu açıklar kapanacaktır.
Açıkçası otonom sistemlerin gücünü insan bir kere görünce, her şeyi yapabileceğini anlıyor. En kontrol edilemez uçağı bile rahatça uçurabiliyor bu sistemler. Ucuzluk, ölçeklenebilirlik, dayanıklılık, kurulum kolaylığı ve akıllı mühimmatların da eklenmesiyle, bizleri ilginç bir geleceğin beklediğini söyleyebilirim sanırım.
Bu tabii ki 10 belki 20 senelik bir plan. Ancak imkansız değil.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.