Muhendislik icin 10000 TL Notebook önerisi

,
@56136 Madem ki racon numaralandırarak cevap vermek oldu bu da benden gelsin.

1- Beni tanıman da benim umrumda değil. Daha karşındaki kişinin bir şeyi neden belirttiğini anlayamamışsın, üstüne anlamadığın şeye cevap vermeye çalışıyorsun. Bu forumda hayatı yalan olan üyeler dolu, beni gerçekte tanıyanların olduğunu belirtip yalan söyleme durumunda bir sürü kişiye rezil olacağımı belirttiğimi bile algılayamamışsın.

2- Konu sahibi 12" ve 13.3" MacBook almaya karar veriyor, sen de kalkıp bu cihazlarla ilgili konu sahibini uyarmak yerine katılıyorsun. Senin ilk verdiğin öneriyi görmedim bile ki her üyenin teker teker öneri yaptığı cihazı mı takip edeceğim? Son mesajında konu sahibini 12" ve 13.3" cihaz almaya teşvik eden cevap vermişsin.

3- İngilizce'den de çok daha fazlası var neyse ki. Bir de gelmiş bana araştırıp öğrenebilirsin demiş... Buraya CV'mi bıraksam görgüsüzlük olacak.

4- Bu cihaz "şirkete" değil, "genel kullanım" amacıyla "şahıs" için alınacak. Bu cihaz %100 mühendislik programları için mi kullanılacak? Hiç oyun oynanmayacak, film izlenmeyecek, günlük işler yapılmayacak öyle mi? Konu sahibinin almaya karar verdiği ve senin uyarıda bulunmadığın o 2 cihaz da, konu sahibi satın aldıktan sonra kafasını duvara vurduracak cihazlar. Düzgün grafik işleme gücüne sahip harici GPU yok, film izlemek istese 12" ekran ile süper izler (!) zaten.

5- Benim takıldığım konu, konu sahibi bu 2 cihazdan birini alacağım dediği zaman o cihazlarla ilgili uyarıda bulunmamış olman! Bu cihazların ekranları sana çok küçük gelecek dedin mi? Gerçek anlamda oyun oynamak istediğinde o cihazlarda ağlayacağını söyledin mi? Film izlemek istese cihazı kucağından başka yere koyma seçeneği olmayacağını belirttin mi? Sen bunları demeyerek kişisel kullanım için tatmin etmeyecek 2 cihazı almasının önünü açıyorsun.

6- Bkz: Senin ilk verdiğin öneriyi görmedim bile ki her üyenin teker teker öneri yaptığı cihazı mı takip edeceğim? Son mesajında konu sahibini 12" ve 13.3" cihaz almaya teşvik eden cevap vermişsin. Konu sahibinin niyeti belli olmuşken senin verdiğin son cevap olarak son dediğin şeyin "onaylama" kısmı aklında kalacak. Deseydin orada benim ilk önerdiğim cihaz ile genel anlamda daha memnun olursun, çok daha fazla avantajı var diye. Her konuda herkesin yazdığı şeyleri teker teker kenara mı not edelim? 1 cümlelik basit bir uyarı yazmak zor değil, kendi önerinin arkasında niye durmadın? Mis gibi cihaz önermişsin, çocuk gidecek belki de 12" MacBook alacak... Kendi adıma Monster önermeme nedenlerim (tecrübe) var, önerene de neden öneriyorsun diye bir şey demem.

Senin ban yediğin kısım belli.

Bu yoruma ban atan moderatörün elleri dert görmesin. On milyonlarca mühendislik öğrencisi de en son nesil en üst düzey donanıma sahip bilgisayarlar kullanıyorlar programlara 9. nesil i7 işlemcinin gücü yetmiyor diye öyle mi? Eski nesil i5 işlemciler ile bu programları kullanan milyonlar mucizeyi gerçekleştirirken Intel de bir önceki nesil işlemcisinin orta-üst düzeyinde daha da güçsüz işlemci yapma mucizesini gerçekleştirdi herhalde. 9. nesil i7 işlemcinin gücü yetmiyor diyerek daha güçsüz 2. işlemcinin olduğu cihazın alınmaya karar verilmesine bir şey dememen de ayrı konu.
İlk olarak numaralandırmak okurken daha rahat olduğunu düşünüyorum, madem sen racon olarak görüyorsun düz şekilde yazalım. 1. kısımda ne dediğini anladım biraz daha güzel ve nazik bir dille yazabilirdin. 2. kullanıcı rahat taşınabilir bir şeyler arıyor olabilir. Oyun konusunda zaten bende çok iyi bir şey olduğunu söylemiyorum, sadece istediğini oyunu kaldırabiliyor. ( Adamın hazırda bir bilgisayarı olabilir.) . CV çok güzelse ne mutlu sana. Adama önerdiğim şey Monster tabi ki de bu durumun arkasında olmam gerekiyordu bu biraz benim hatam, ama son sözü kendisi verecektir ne kadar öneride bulunsakta. Yıllarca bu formdaysan o zaman sende biliyorsundur adama sistem topluyoruz bak bu güzel diyoruz, sonra gidiyor kendi sistemini alıp ağlıyor. Adama ben Mac Pro alabilir dedim. Kendisinin önerdiği sistem tabi ki de çok iyi bir sistem değil sadece LOL kaldırır mı sorusuna evet kaldırır demem. Alacağı bilgisayar diğer oyunları kaldıramıyacağı için Ge Force Now ilerde Stadia gibi sistemler öneriyorum. İyi günler.🤗

@56136 Burada ilk sorun ikimizden kaynaklı, senin kendi önerinin ardında durmaman ve benim de hangi cihazı kim önerdi diye kontrol etmemem nedeniyle seni de Mac tavsiye edenlerden biri olarak varsaydım.

İşin taşınabilirlik kısmına gelince ikimizin önerdiği cihazlar bu konuda oldukça iyi. Hem donanım olarak genelde daha memnun edecek cihazlar hem de kullanımda ekran boyutu olarak daha mantıklı boyutlara sahip cihazlar. Bu bilgisayar sadece akademik/iş amaçlı kullanılmayacak sonuçta. GeForce Now ve Stadia için geleceğe göre plan yapmak da şu an riskli. 10,000 TL az para değil, ısırılmış elma logosu var diye bu tür cihazlara "genel kullanım" amacıyla para verip sonra ağlayan onlarca kişiyi gördüm. Yeri gelince oyun da oynayacak, cihazı bir yere koyup film de izleyecek biri için o 2 Mac cihaz da mantıklı seçenekler değil. Bir de ceza alma nedenini zaten söyledim, 9. nesil i7 işlemci programları kaldırmıyor kısmını savunmak yanlış bilgilendirmeden dolayı ceza nedenin oldu. Üstüne daha güçsüz işlemcilerle başka cihazlara olur vermek de bu konuda "şahsi" anlamda kabul etmediğim durum oldu.

Nezaket konusunda ise ilk defa iletişime geçtiğim herkese eşit derecede önyargılıyım. Ne yazık ki bu önyargı genellikle doğru çıkıyor o yüzden ilk üslup konusunda sıkıntım olduğu doğru. Sen istisna olarak öyle tavır almamam gereken biri olduğunu gösterdiğin için özür dileyeyim. Bundan sonra konularda tekrar denk gelirsek genele olan önyargım artık senin için geçerli değil.

Son düzenleme:
@56136 Burada ilk sorun ikimizden kaynaklı, senin kendi önerinin ardında durmaman ve benim de hangi cihazı kim önerdi diye kontrol etmemem nedeniyle seni de Mac tavsiye edenlerden biri olarak varsaydım.

İşin taşınabilirlik kısmına gelince ikimizin önerdiği cihazlar bu konuda oldukça iyi. Hem donanım olarak genelde daha memnun edecek cihazlar hem de kullanımda ekran boyutu olarak daha mantıklı boyutlara sahip cihazlar. Bu bilgisayar sadece akademik/iş amaçlı kullanılmayacak sonuçta. GeForce Now ve Stadia için geleceğe göre plan yapmak da şu an riskli. 10,000 TL az para değil, ısırılmış elma logosu var diye bu tür cihazlara "genel kullanım" amacıyla para verip sonra ağlayan onlarca kişiyi gördüm. Yeri gelince oyun da oynayacak, cihazı bir yere koyup film de izleyecek biri için o 2 Mac cihaz da mantıklı seçenekler değil. Bir de ceza alma nedenini zaten söyledim, 9. nesil i7 işlemci programları kaldırmıyor kısmını savunmak yanlış bilgilendirmeden dolayı ceza nedenin oldu. Üstüne daha güçsüz işlemcilerle başka cihazlara olur vermek de bu konuda "şahsi" anlamda kabul etmediğim durum oldu.

Nezaket konusunda ise ilk defa iletişime geçtiğim herkese eşit derecede önyargılıyım. Ne yazık ki bu önyargı genellikle doğru çıkıyor o yüzden ilk üslup konusunda sıkıntım olduğu doğru. Sen istisna olarak öyle tavır almamam gereken biri olduğunu gösterdiğin için özür dileyeyim. Bundan sonra konularda tekrar denk gelirsek genele olan önyargım artık senin için geçerli değil.
Bir birimizi anladığımızı düşünüyorum. Güzel bir tartışmaydı ikimizde hatalarımız gördüğümüzü sanıyorum. Önemli olan seninde ve benimde kullanıcılara güzel bir seçenek sunmak için gayrete girmemiz. 🤗

Birbirimizi anladığımızı düşünüyorum. Güzel bir tartışmaydı ikimizin de hatalarımız gördüğümüzü sanıyorum. Önemli olan senin de ve benim de kullanıcılara güzel bir seçenek sunmak için gayrete girmemiz. 🤗
Benim ters yapıma karşı aynı terslikte cevap vermeyerek anlaşmazlığı sen çözmüş oldun.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı