Mukus yutmak orucu bozar mı?

Moderatörler her konuya yapılan her yorumu takip edemiyorlar, sol alttaki "Rapor Et" linkini kullanarak kapatmalarını rica edebilirsin :) Yardımcı olurlar.

Son olarak "Orucun amacını, ne manaya geldiğini" iyi anlamak gerekiyor. Açlığın, yoksulluğun ne denli zor bir durum olduğunu anlamak gerekiyor. Sinirlerimize sahip olmayı öğrenmemiz gerekiyor.
Ramazan Ayının yarattığı birlik beraberlikten yararlanmak gerekiyor.

Eşin, dostun, akraban bu vesile ile yemeğe davet ediyor seni, bu bahane ile akrabalarınla görüşmüş oluyorsun. Bu yönlerine dikkat etmen gerekiyor. Yoksa sen "Yolda dostunu görüp selam vermeyen bir insan olduktan sonra oruç tutsan ne yazar", mukus yutsan ne yazar, ekmek yutsan ne yazar?

Moderatörler her konuya yapılan her yorumu takip edemiyorlar, sol alttaki "Rapor Et" linkini kullanarak kapatmalarını rica edebilirsin :) Yardımcı olurlar.

Son olarak "Orucun amacını, ne manaya geldiğini" iyi anlamak gerekiyor. Açlığın, yoksulluğun ne denli zor bir durum olduğunu anlamak gerekiyor. Sinirlerimize sahip olmayı öğrenmemiz gerekiyor.
Ramazan Ayının yarattığı birlik beraberlikten yararlanmak gerekiyor.

Eşin, dostun, akraban bu vesile ile yemeğe davet ediyor seni, bu bahane ile akrabalarınla görüşmüş oluyorsun. Bu yönlerine dikkat etmen gerekiyor. Yoksa sen "Yolda dostunu görüp selam vermeyen bir insan olduktan sonra oruç tutsan ne yazar", mukus yutsan ne yazar, ekmek yutsan ne yazar?
Hocam haklısınız. İyi forumlar.

Son olarak Allah tutuğunuz oruçları kabul etsin :) Herkes, herkesin inancına saygı duymak zorunda, aklına takılmış sormuşsun, sorabilirsin. Rapor ettim ben, gerekli görürlerse kilitlerler.

Arkadaşlar çok tiksindirici ama açık olmak zorundayım mukus yutmak orucu bozar mı? İnternette çok araştırmama rağmen bir kısım bozar derken bir kısım bozmaz diyor. Benim düşüncem mukus salgısı insandan salgılandığı için dışarıdan alınmadığı için bozmaz. Sizin düşünceniz nedir? Ayrıca tekrardan özür dilerim ama açık olmam gerekirdi.

Kanka senin niyetin önemli. Mesela bazı insanlar var; ağzında tükürük biriktirip yutuyorlar sırf susuzlukları gitsin diye. Bu bozar. Bence de musuk sıvısı bozar. Ben de yutmamaya özen gösteriyorum.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı