Multimetre İle Devre Elemanı Ölçme

Girişteki 4 diyot ve trafonun yanındaki transistör gibi görünen schottky diyot (D5) sorunlu olabilir. Kondansatörler sağlam görünüyor. Sorunlu parçalar değiştiği halde düzelmiyorsa, trafo arızalıdır.

Elimde bir led trafosu vardı, ondan tıss sesi geldi ve artık çalışmıyor. Ondan soruyorum. O ses kapasitörden gelmiştir diye düşünüyorum doğru mu düşünüyorum?

Eki Görüntüle 1645086Eki Görüntüle 1645085

Kondansatörlerde gözle görünen bir durum yoksa, yatık olan bulk kapasitör pek belli olmuyor, üste doğru sişmiştir belki; alttaki 3'lü jaktan sonraki köprü diyotların çıkışından itibaren voltaj ölçerek bakılabilir. Sadece tıslama ile net olarak bir kaniya varmak zor.

Son düzenleme:
KÖP.jpeg

Bu iki diyotun daha net bir görseli var mı? Kalıntı ya da fotoğraftan dolayı da olabilir ama kavrulmuş gibi duruyorlar. Bunlar dahil dört diyotun hepsini diyot kademesinde ölçerseniz net sonuç alırsınız.

Bu iki diyotun daha net bir görseli var mı? Kalıntı ya da fotoğraftan dolayı da olabilir ama kavrulmuş gibi duruyorlar. Bunlar dahil dört diyotun hepsini diyot kademesinde ölçerseniz net sonuç alırsınız.

Ben tam anlayamadım ama bir farklılık var gibi.

CA4629E9-CB3D-4BEE-B760-422D955453CD.jpeg

Gördüğüm kadarıyla diyotlar gidik duruyor.

Bildiğim kadarıyla yardımcı olmaya çalışırım. İşim gereği multimetre kullanıyorum.

Bildiğim kadarıyla yardımcı olmaya çalışırım. İşim gereği multimetre kullanıyorum.

O halde siz ile @Taptic hocamı etiketliyorum.

Bu arada sanırım pasta havya tutunca duman çıktı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı