Multimetre Ölçüm Probu Erime Sorunu

• Konuyu başlatan 39004
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 2
  • Görüntüleme 1.476

39004

Kilopat
Arkadaşlar ben günün belli zamanları elektrikte voltaj düşüşü oluyor mu diye multimetre ile prizden ölçüm yapıyorum. Bugün ölçüm yaparken dalgınlığıma geldi ve alternatif akım yerine doğru akım ile ölçmeye çalıştım. Multimetrenin kırmızı probu voltajın kuvveti ile biraz eridi ancak multimetrenin kendisi hala ölçüm yapabiliyor. Sorum şu bundan sonra yapacağım ölçümlerin doğruluğunda bir sapma olur mu ? Multimetre zarar görmüş olabilir mi ? Bu arada modeli Uni-t UT33D.

Kolay gelsin seçmiş olduğunuz multimetre hiç fena değil.
eğer frekans kayması yada hatalı ölçüm yapmıyorsa sıkıntı olmaz.
multimetrenin omaj konumuna alınız.daha sonrada basit bir direnç ölçmeye çalışınız.

eğer direnç'in omajını gösteriyorsa bir sıkıntı yoktur.ha birde hata payları vardır.onlarada dikkat ediniz.
iyi forumlar

Kolay gelsin seçmiş olduğunuz multimetre hiç fena değil.
eğer frekans kayması yada hatalı ölçüm yapmıyorsa sıkıntı olmaz.
multimetrenin omaj konumuna alınız.daha sonrada basit bir direnç ölçmeye çalışınız.

eğer direnç'in omajını gösteriyorsa bir sıkıntı yoktur.ha birde hata payları vardır.onlarada dikkat ediniz.
iyi forumlar
Yardımcı olduğunuz için teşekkür ederim.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı