CD'li PS5 almak mantıklı mı?

Kanka bu kadar konuşacak bir şey yok. PS5 Slim var, PS5 Slim'in yanında bir de CD takma aparatı var o kadar.

CD'li versiyon alınca hala PS hesabından Online oyun alabiliyorsun kütüphanene ekleyebiliyorsun. Tek farkı ek olarak CD takarak da oyun oynayabilme kapasiten oluyor.

2 kollu PS5 al CD'li olursa tabii daha avantajlı eline CD geçerse oyun oynayabilirsin.

o fiyat farkı beni baya bir arada bırakıyor işte hocam eğer dijital alırsam tv seçimimi daha güzel yapabileceğim
O zaman kesinlikle ucuz olan dijital versiyonu alın.

Teşekkür ederim hocam CD'ye hep hevesim var biriktirmeyi severim PS 2 var onun cdlerini hala tutuyorum seviyorum koleksiyon yapmayı ama işte dijital çağa giriyoruz ya sonuçta o yüzden böyle bir durum söz konusumu merak ettim ve fiyat farkı da var yani sonuçta teşekkürler

Hocam PS sunucuları kapanınca ne olduğunu bilmediğim için az önce ChatGPT'ye sordum yani ne zaman kapanıyor nasıl kapanıyor anladığım kadarıyla kapandığı zaman CD'li oyuncular daha şanslı oluyor değil mi ben çünkü PS5 alınca uzun bir süre kullanacağım gibi duruyor ne kadar giderse tabii ahahaha.

O fiyat farkı beni bayağı bir arada bırakıyor işte hocam eğer dijital alırsam TV seçimimi daha güzel yapabileceğim

Hocam PC de oyunlar bedava olmuyor ki ahahahah zaten şu an sistemimi satıp PS 5 alacağım artık sıkıldım PC'den birazcık PS5'te TV'den oyunumu açıp yatağıma uzanıp hikayeli oyun oynamak istiyorum bir tane de iyi kötü laptop alacağım onunla da FM oynayacağım işlerimi halledeceğim ahahahaha

Senin dediğin TV'ye bağlama olayını ben kardeşime bizzat 5090'lı sistem kurdum. 55 inç OLED TV'ye bağladık. Sen istersen olur. İlla bunun adının konsol olması gerekmiyor. Bayağı bayağı konsol gibi kullanıyor. Ayrıca kurduğum indirdiğimiz oyunlarda bizim kazancımız. Her orijinal oyuna para vermiyoruz.

PS5 alacağım için soruyorum ve sektöre hiç hakim değilim. CD çağı bitme gibi bir durum söz konusu mu? Yani artık yeni çıkan oyunlar mesela kutulu şekilde çıkarmama gibi bir durum söz konusu mu?

Hocam CD'ler inanılmaz pahalı yani bence asla ve asla değmez CD çağı bitti artık diye düşünüyorum.

Zaten alınması en mantıklı CD'li sürüm olanıdır. CD devri falan da bitmedi. Özellikle büyük şehirlerde yaşıyorsanız esnaflardan veya direkt sarı site üzerinden Param Güvende olsun vs. sayesinde çok rahat CD alıp oynayıp ardından takas veya 2. el satma olayına girebiliyorsunuz. Son zamandan da örnek vermem gerekirse Silent Hill f dijitalde 3500 TL iken CD'sini hem de sıfırını 2000 TL'ye aldım. Ghost of Yōtei dijitalde 3500 TL iken CD'si daha ilk çıktığı günden itibaren 2800-3000 TL arasında vardı. Kaldı ki Hepsiburada, Trendyol gibi yerlerden alırken kredi kartına taksit imkanı sunması da avantaj. Yani herhâl yukarıda ben çok avantajlı görüyorum. Her oyuna 3500 TL verseniz 10 oyunda zaten PS5 parası çıkıyor.
Ek olarak internetiniz yavaşsa dijitalde (artık oyunların boyutu çok fazla) saatlerce inmesini bekleyeceksiniz. Ancak CD ile aynı oyunu aldığınızda konsola taktıktan sonra en baba büyük oyun bile 20 dakika içinde en geç oynamaya hazır hâlde oluyor. Zaten dijital sürümler ile CD'li sürümlerin fiyatı yakın birbirine. Emin olun aradaki farkı çok rahat çıkarırsınız. Koleksiyon yapıp satmayacaksanız bile oyunları misal 2. elden çok daha hesaplı alsanız 5-10 oyunda o farkı çıkarırsınız.
Zaten CD'li sürüm PS5'in fazlası var eksiği yok. Siz dijital oyun almak isterseniz yine dijital olarak da alabiliyorsunuz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı