Multiplayer ve Battle Royale farkı?

Battle Royale farklı bir oyun şeklidir. Çok büyük bir haritaya 100 kişi havadan bırakılır ve oyuncular rastgele yerlere inerler. Bina içlerinde silahlar bulurlar ve birbirlerine saldırırlar. Bir çember vardır ve sürekli daralır. Çember dışında kalan ölur. Herkes birbirini öldürür ve son kalan oyuncu veya takım kazanır. Bir nevi "Açlık Oyunları" mantığı.
 
Multiplayer birden fazla gerçek oyuncuyla eş zamanlı oynadığınız tüm oyunları kapsayan bir kategoridir.
Battle Royale belirli sayıda kişinin bir bölgede kapıştığı ve loot yaptığı oyun modudur.

Biri tür biri oyun modu. Farkını sormak biraz absürt olmuş.
 
Multiplayer'da oyunu oynayan kişiler internet aracılığıyla bir sunucuya bağlanır ve aynı sunucu üzerinden tüm oyuncular birbirleriyle oynarlar, savaşırlar, kapışırlar, artık oyunun amacı neyse.

Multiplayer çok geniş kapsamlı bir türdür. Multiplayer bir ağaçsa Battle Royale o ağacın ufacık bir dalı.
 
Battle Royale Multiplayer yani online olarak başka gerçek oyuncularla oynadığınız oyunların içindeki bir oyun türüdür.

Aslında eskiden bazı oyunlarda vardı. Çok oyun tutkunu ve bilgisi olan birisi değilim. Ancak eskiden Last man standing gibi modlar bazı oyunlarda vardı diye hatırlıyorum. Yani sona kadar ayakta kalan kazanır.

Battle Royale ile bu olay iyice gelişerek daha çok kişinin oynamasına imkan verildi. Dayz, H1Z1, Pubg'den sonra Fortnite, Apex diye ilerledi. Cod'da çıkartmıştı galiba.

Mesela MOBA vardır veya MMORPG.
 
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı