Multiverse of Madness Scarlet Witch vs tüm taşları olan Thanos

Multiverse of Madness'ı bilmiyorum ama çizgi romanlarda biraz ucu açık bir soru. Hatırladıklarım bazında kendi düşünceleremi yazacağım ama benim hatırladıklarımdan sonra çok şey olmuş olabilir.

Scarlett Witch'in güçleri aslında adı üstünde sihir, büyü. Kaynağı tam açıklanmıyor diye hatırlıyorum ama yaptığı en güçlü şey House of M'deki büyüsü ve buradaki gerçekliği değiştirme olayı Infinity Stones'un yaptıklarıyla çok benzer. Galactus'u dahi kontrol edebilecek gücü var ki bu en hafif şekliyle çok. Thanos kısmındaysa olay Thanos değil de taşlar. Taşların nereden geldiğini hatırlamıyorum ama internette ilk evrende bulunan taşlar olduğunu ve Celestial'ların kullandığı yazıyor. Scarlett Witch'in gücü bu Celestial'ları yok edecek kadar olmamalı ama onların gücünün bir parçasını yok etme ihtimali var. Mesela Scarlett Witch "No more Infinity Stones" diyerek taşları varlıktan yok edebilir mi? Bana edebilir gibi geliyor çünkü House of M'de yaptığı çoklu evreni kökünden dönüştüren bir büyü ki bu hemen hemen Celestial'ların yaptığı bir şey. Bu sebeple saf güç olarak Scarlett Witch'in daha güçlü olduğunu bence açık. Tek sıkıntı Wanda Maximoff'un psikolojik olarak çok da sağlam bir birey olmaması. Yazarların da neden her problemi Wanda çözmüyora cevap olarak buldukları (tabiri caizse Wanda'yı nerfledikleri) durum bu. Thanos'un manipülasyonlarıyla Scarlett Witch'i devre dışı bırakması çok olası.

İlk taş muhabbetinin geçtiği çizgi romanlarda Thanos, Scarlett Witch'i yeniyor bu arada ama o hikaye House of M'den önce ve Scarlett Witch'in karakterinin basit bir büyücü mutantın ötesine geçmediği dönemde yazıldığı için bence artık alakasız.

Konu için teşekkürler bu arada, böyle şeyleri düşünmeyeli yıllar olmuştu. Çizgi roman okuyasım geldi.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı