Musallat.exe Nedir?

Makaleler
1
Herkeze merhabalar! Eskiden arkadaşımın laptopuna oyun atmak için USB bellek kullanırdım. Atıp eve geldiğimde USB belleği kendi bilgisayarıma taktığımda içindeki tüm dosyaların gizlenmiş olduğunu gorürdüm ve bazı klasörlerin ismi ile .exe dosyaları falan olurdu, oyun dosyalarının içinde musallat.exe diye bir progam vardı. Bu program nedir? Bunlar neden oluyordu? Teşekkürler. Bazen korkardım musallat.exe'den acaba jumpscare falan mı çıkacak ekranda derdim. :D.

Musallat.exe bir Turk'un yapmis oldugu virus. Hatta musallat.exe temizleme programi da cikartmisti ayni kisi. Hakkimi helal ediyorum butonuna basinca virusu temizliyordu.

1588963572830.png

Musallat.exe bir Turk'un yapmis oldugu virus. Hatta musallat.exe temizleme programi da cikartmisti ayni kisi. Hakkimi helal ediyorum butonuna basinca virusu temizliyordu.

Eki Görüntüle 557158
O butona tıklayınca da sağ meleği bir sevap yazıyor. Sol meleği de bir günah siliyor. Abi bu ne ya :D
Bu araç ile silmek yerine antivirüse ve temiz kuruluma daha çok güvenirim.

O yazılım, zamanında beni ve binlerce kişiyi kanser etmiş bir yazılımdır. Kendisi bir virüstür ve tek marifeti dosya gizlemektir. Gizlediği dosyalara "Korunan işletim sistemi dosyası" özelliği verdiği için gizli dosyaları açarak da göremezsiniz, kanserdir yani. Bir USB ile bir bilgisayara, o bilgisayardan ağdaki her bilgisayara bulaşıp dosya gizleyen bir virüstür. Virüsü yazan arkadaş sonradan vicdan azabı ile temizleyici yazmış, bunu da insanların hakkını helal etmesi şartıyla kullandırtmıştır. Okullarda bir tahtaya bulaştıysa okula USB sokmanızı önermem.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı