Muscent parfüm incelemesi

Merhaba arkadaşlar, çarşamba günü gece 9 gibi Muscent'ten iki tane denemek için parfüm sipariş ettim. Bir tanesi Tom Ford Tobacco Vanille diğeri de Jean Paul Gaultier Le Male Le Parfum. İkisi de 15 ml aldım denemek için. Parfüm bugün 12'de elime ulaştı; kargolaması vs. gayet hızlıydı. Paketlemesi yeterliydi gayet, bir sorun olmadan elime ulaştı. 2 tane de 3 ml sample yollamışlar yanında. Onlar da Boozy Tonka ve SWY Absolutely. Kokulara gelecek olursak; Tobacco Vanille ilk sıktığımda tarçın kokusu aşırı baskındı ve orijinal Tobacco Vanille ile karşılaştırınca çok benzemiyordu. Fakat bir 30-40 dk. sonra parfüm oturunca daha benzemeye başladı ve benim orijinalinde alamadığım o tütün kokusu gerçekten de gelmeye başladı. Orijinali bana hep salep gibi kokarken Muscent'inki başta bol tarçınlı bir salep sonrasında tütünsü bir vanilya kokusuna dönüştü. Yaklaşık 4 saat önce sıktım sadece 1 fıs ve hâlâ bileğimde az bir şey duruyor. Parfümün kalıcılığı biraz dinlenince ortaya çıkar ama bir muadile göre yeterli bence. Puanlamaya gelecek olursak (Orijinaline kıyaslayarak yapıyorum, 10/10 orijinal ile aynı demek.); benzerlik 8/10, kalıcılık 7/10 (İlerleyen zamanlarda değişir.), yayılım 9/10. Le Male Le Parfum kokusuna gelince onun da açılışı Tobacco Vanille'deki gibi çok benzemiyordu. Çok daha baharatlı ve fresh'e benzeyen bir açılışı vardı; orijinaldeki o irisin pudralı kokusunu çok alamadım. Fakat o da sonradan daha da oturdu ve birebir olmasa da gayet iyi bir benzerlik yakaladı. Tobacco Vanille ile kıyaslayınca kokusu daha net geliyor fakat yayılım olarak aynısını söyleyemeyeceğim. Le Male Le Parfum zaten yayılımı çok iyi olan bir koku değil o yüzden dışarıya fazla kokmak istiyorsanız çok önermem. Anca birisiyle sarıldığınızda veya kafa tokuşturduğunuzda falan kokuyu net alır (Parfümü sıktıktan 2-3 saat sonrası için diyorum bunu.). Le Male Le Parfum'e puanım ise; benzerlik 9/10, kalıcılık 8/10, yayılım 7/10. Stronger With You Absolutely sample denedim fakat hiç hoşuma gitmedi; zaten çok sevdiğim bir koku değil kendisi, Intensely ve EDT versiyonu varken asla tercih etmem ama bir daha açıp da sıkacağımı sanmıyorum. Boozy Tonka sıktığım gibi midemi bulandırdı, çok kötüydü. Muscent eğer ki bütçeniz çok yoksa ve parfümden çok anlayan birisi değilseniz kesinlikle alınabilecek bir marka. Eğer ki karşınızdaki kişide orijinali yoksa veya parfümlerden iyi anlayan birisi değilse bu orijinal değil diyemez asla.

Ekleme: Arkadaşlar dün gece 11 gibi bileğime Le Male'le Parfum sıktım yine ve hala bileğimi koklayınca net bir şekilde alıyorum kokusunu. Kalıcılığı aşırı iyi ve koku aşırı maskülen zaten. Kalıcılığına puanım 9/10 artık.

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…