GIBIRNET incelemesi

Hepinize merhabalar,

TurkNet ile başlayıp Telekom ile devam eden süreçte şimdi yapılan bağlantı sonrası Gıbır'a bakacağız. Telekom ve Turknet'in gereksiz pop noktası pingleri sonrası denemeye karar vermiştim. Hemen değerlere geçelim.

    • G-NET Fiber(VDSL) 100 Mbps'ye kadar olan tarife. Altyapım maksimum 70 görüyordu. Ufak detaylara takılmıyorum.

  • Hat değerlerim
Ağ.png

  • Speedtest
Speed.png

  • CS:GO
csgo ping.png


  • Valorant
Valo.png

  • LoL
LOL.png


Şu an aldığım ping değerleri diğerlerine göre çok çok iyi. 2-3 günlük testin ardından problem olmaz ise TT'yi kapattıracağım.

Turknet ve Telekom ile karşılaştırmak için buraya göz atabilirsiniz.
 
An itibariyle LoL ping değerlerim 25'e kadar düştü. Yaklaşık 20 senelik bir bina ve Kayseri/İstanbul arasını düşünürsek ping değerleri çok da anormal değil. Herkes 10 pingte oynuyor sanacak. Diğer iki ISS'ye göre ping ve hız durumu altın gibi bir değerde şu an.
 
@261538 Path modunu nasıl FastPath'e taşıttırdın? İstanbul-İstanbul 12ms alıyorum, ping sorununuz yok, VDSL ile normal diyorlar. Başka bir ISS ile yine VDSL 2-3ms oluyordu. FastPath'e geçmek istediğimde bu şekilde bir işlemimiz yok cevabı verdiler. Ne yapmalıyım?
 
Çarşamba sözleşme gönderdim. Perşembe Telekom'dan ekip geldi kurulum yapıldı. Tek sorun internete girilemiyordu o da yeni kullanıcı adı verilerek 1 günde internetimi bağlattılar.. Ertesi gün gene aradılar bir sıkıntı var mı diye. Müşteri memnuniyetine önem verdikleri açık.
 
Kayseri-İstanbul arası Ping değerleri normal. Yüksek diyen arkadaşlara şöyle izah edelim GIBIRnet ana sunucusu İstanbul’da bulunuyor. Kayseri’de sunucu bulunmadığı için trafik doğrudan İstanbul’a aktarılıyor bu da ortalama 19-20 MS Ping değeri oluyor. Kayseri üzerinden Türknet kullanan kişilerde aynı durumda. Ping’lerde ben bir yükseklik göremedim o yüzden.
 

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı