Umarım geçer hocam. Benim de odamı hamam bocekleri istila ediyor. Evdeki odaları değil de benimkini seçiyor özellikle.Evet uçan karınca olabilir geçen sene bunların bir değişiği ufakları vardı, ilaçladık komple mutfağı ne olacak göreceğiz.
Umarım geçer hocam. Benim de odamı hamam bocekleri istila ediyor. Evdeki odaları değil de benimkini seçiyor özellikle.Evet uçan karınca olabilir geçen sene bunların bir değişiği ufakları vardı, ilaçladık komple mutfağı ne olacak göreceğiz.
Umarım geçer hocam. Benim de odamı hamam bocekleri istila ediyor. Evdeki odaları değil de benimkini seçiyor özellikle.![]()
Evet hocam fobim var. Kötü yanı da o.Allah sabır versin hamam böceği çok kötü hele fobiniz varsa, geçen sene çok vardı duvarlara kadar tırmanıyorlardı. Eve 2 tane tekir alınca yok oldu hepsi![]()
Evaniidae familyasından iğnesiz, parazitoid bir yaban arısı, size hiçbir şey yapamaz. Evania appendigaster olduğunu varsayıyorum; dişiler hamamböceği yumurta kutusuna(ootheca) yumurta bırakır, larva tüm hamamböceği yumurtalarını yer ve yetişkin olarak çıkar. Hamamböceği yumurtalarını imha ettikleri için faydalılardır ve bölgenizde çok fazla olmaları yaşadığınız bölgede çok fazla hamamböceği olduğuna işarettir.Bu sene şart oldu bana 1 koli böcek ilacı, camlarda zaten sineklik var balkondan geliyorlar.
Merhaba hala merak edenler varsa fotoğrafını çekebildim konuyu açtığımdan beri bu 9. oldu ölenin arkasından yenisi geliyor.
Hocam kafadan sallamazsak daha iyi olur.Hocam kulağa kaçan bu. Kanatları yok sadece çok yükseğe zıplarlar.
Evin içine zaten girmişler sakın evin içine girmesinler diyorsunuz?Bunları yok etmenin bir yolu yok evin dibinde ağaç falan varsa oradan geliyordur. Balkonun kapısını kapatmaktan başka çare yok hocam. Ayrıca sakin evin içine girmesnleryuva falan yaparlar bela olurlar size. Geçmiş olsun.![]()
Hocam...Hocam uçabiliyorlarda aynı zamanda. Kanatları yok ama zıplayıp uçabiliyorlar bir şekilde.
Ya evde göremediğiniz bir yerde fazlasıyla hamamböceği yumurta kutusu var ya da dışarıdan girmişler. Dışarıdan girmelerinin daha olası olduğunu düşünüyorum.Hocam bildiğiniz uçuyor bu kanatları var yenisi geldi şimdi ölenin arkasından yenisi geliyor böcek ilacı sıktım tüm köşelere, kapı da kapalı gelmeye devam ediyorlar.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.