Mutfakta uçan örümcek vardı

Umarım geçer hocam. Benim de odamı hamam bocekleri istila ediyor. Evdeki odaları değil de benimkini seçiyor özellikle.:D

Allah sabır versin hamam böceği çok kötü hele fobiniz varsa, geçen sene çok vardı duvarlara kadar tırmanıyorlardı. Eve 2 tane tekir alınca yok oldu hepsi :D

Bu sene şart oldu bana 1 koli böcek ilacı, camlarda zaten sineklik var balkondan geliyorlar.

Merhaba hala merak edenler varsa fotoğrafını çekebildim konuyu açtığımdan beri bu 9. oldu ölenin arkasından yenisi geliyor.
Evaniidae familyasından iğnesiz, parazitoid bir yaban arısı, size hiçbir şey yapamaz. Evania appendigaster olduğunu varsayıyorum; dişiler hamamböceği yumurta kutusuna(ootheca) yumurta bırakır, larva tüm hamamböceği yumurtalarını yer ve yetişkin olarak çıkar. Hamamböceği yumurtalarını imha ettikleri için faydalılardır ve bölgenizde çok fazla olmaları yaşadığınız bölgede çok fazla hamamböceği olduğuna işarettir.

Solda bahsettiğim yaban arısı (Evania appendigaster)
Sağda kulağakaçan örneği (Forficula lurida)​
Evania appendigaster türü yaban arısı
Forficula lurida türü kulağakaçan

Hocam kulağa kaçan bu. Kanatları yok sadece çok yükseğe zıplarlar.
Hocam kafadan sallamazsak daha iyi olur.
Kulağakaçanlar(Takım Dermaptera) kanatlı böcekler (Pterygota) alt sınıfının üyeleridir, sırtında gördüğünüz o "çanta benzeri" şeyin altında katlanmış şekilde kanatları bulunur ve nadir de olsa uçabilirler.

Bunun yanında fotoğraftakinin kulağakaçan olmadığı bariz.

Bunları yok etmenin bir yolu yok evin dibinde ağaç falan varsa oradan geliyordur. Balkonun kapısını kapatmaktan başka çare yok hocam. Ayrıca sakin evin içine girmesnleryuva falan yaparlar bela olurlar size. Geçmiş olsun. :(
Evin içine zaten girmişler sakın evin içine girmesinler diyorsunuz?
Hocam uçabiliyorlarda aynı zamanda. Kanatları yok ama zıplayıp uçabiliyorlar bir şekilde.
Hocam...😒

Hocam bildiğiniz uçuyor bu kanatları var yenisi geldi şimdi ölenin arkasından yenisi geliyor böcek ilacı sıktım tüm köşelere, kapı da kapalı gelmeye devam ediyorlar.
Ya evde göremediğiniz bir yerde fazlasıyla hamamböceği yumurta kutusu var ya da dışarıdan girmişler. Dışarıdan girmelerinin daha olası olduğunu düşünüyorum.

(@714816 hocam yanlış anlamayın amacım saldırmak değil, kaba yazdıysam özür dilerim)

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı