just chillin
Hectopat
- Makaleler
- 2
Arkadaşlar çözümünde yardımcı olur musunuz?
Ne istendiğini anlamadım.
Denklem çözümlerini istiyor.Ne istendiğini anlamadım.
B) x = -2Denklem çözümlerini istiyor.
Çözüm yolları da gerekiyor. Cevap anahtarı yok bende. Mantıklı şekilde çözüm yolunu atarsanız ona göre yorum yapalım. Teşekkür ederim yine de.B) x = -2
C) x = -2
D) x = 1
E) x = 1/3
F) x = 2
İnsallah doğrudur.
Böyle denklemlerde mutlak değerin içinin işaretini bilmek lazım.Çözüm yolları da gerekiyor. Cevap anahtarı yok bende. Mantıklı şekilde çözüm yolunu atarsanız ona göre yorum yapalım. Teşekkür ederim yine de.
Ama eğer ilkini değil de ikincisini eksili alsaydık sonuç farklı çıkıyor?O yüzden ikisinden birinin içinin eksi olduğunu düşünüyoruz, ben ilkini seçtim. Böyle yaptığım zaman denklem şu oluyor,
(-1-x) = (x+3)
Hayır, ikisinden birini eksi diğerini pozitif alman yetiyor.Ama eğer ilkini değil de ikincisini eksili alsaydık sonuç farklı çıkıyor?
Peki sağdaki ifadeyi eksili alsaydık x= -1 gelecekti bu durumda çözüm kümesi= {-2, -1} şeklinde mi oluyor?Hayır, ikisinden birini eksi diğerini pozitif alman yetiyor.
x+1 = -x-3
2x = -4
x = -2
x = -1 nasıl geliyor? Gözden kaçırdığım bir şey mi var acabaPeki sağdaki ifadeyi eksili alsaydık x= -1 gelecekti bu durumda çözüm kümesi= {-2, -1} şeklinde mi oluyor?
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.