Mutlak kulak ve müzik kulağı arasında fark var mı?

Makaleler
24
Yer
Kars
Merhaba. Mutlak kulak ile müzik kulağı arasında fark var mı? Bu forumdakiler bana mutlak kulak var diyorlar. Perfect pitch yani mükemmel ton elde etme yeteneği. Bu zaten müzik kulağı değil mi? Ben süpürgeden çıkan frekansın bile aynısını verebiliyorum. Birden fazla sesleri ayırabiliyorum. Müzik kulağı size göre nedir? Mutlak kulaktan farkı var mı size göre?

Mesela bu ses eğitmenine göre o enstrumandaki sadece tek bir sesi bile doğru şekilde kendi sesinizle verdiğinizde, müzik kulağınız olmuş oluyormuş.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Son düzenleme:
Mutlak kulak olmak özel bir durum. Bu tarz insanların düşünme şekli müzik, nota, ses oluyor.
Müzik kulağı, müziği duyma yeteneğidir diyebilirim. Müzik kulağı iyi olan kişiler enstrüman çalma, şarkı söyleme gibi işlerde daha iyi olurlar.
Mutlak kulak olan kişilerde ise zaten seslerle ilgili özel bir eğilimleri olduğundan dolayı çok iyi seviyede bir müzik kulağına doğal olarak sahip oluyorlar.

Mutlak kulak olmak özel bir durum. Bu tarz insanların düşünme şekli müzik, nota, ses oluyor.
Müzik kulağı, müziği duyma yeteneğidir diyebilirim. Müzik kulağı iyi olan kişiler enstrüman çalma, şarkı söyleme gibi işlerde daha iyi olurlar.
Mutlak kulak olan kişilerde ise zaten seslerle ilgili özel bir eğilimleri olduğundan dolayı çok iyi seviyede bir müzik kulağına doğal olarak sahip oluyorlar.
Peki o zaman iyi şarkı söyleyebilmem için mutlak kulaktan ziyade müzik kulağı mı olması gerekir? Müzik kulağım yok mu size göre?

Açıkçası pek ses konusunda tecrübeli ve bilgili birisi değilim fakat ben ilk defa duyduğum bir melodiyi gitarda anında çalabiliyorum ve aynı şekilde sesimle de çıkarabiliyorum. İşin komik tarafı nota bilgim de yok. ayrıca ben de birden fazla sesi birbirinden ayırt edebiliyorum. Duyulan bir ezgiyi gitardan çalmak bence müzik kulağıdır. Fakat sesleri birbirinden ayırmaya ne denir tam emin değilim.

Açıkçası pek ses konusunda tecrübeli ve bilgili birisi değilim fakat ben ilk defa duyduğum bir melodiyi gitarda anında çalabiliyorum. Ve işin komik tarafı nota bilgim de yok. ayrıca ben de birden fazla sesi birbirinden ayırt edebiliyorum. Duyulan bir ezgiyi gitardan çalmak bence müzik kulağıdır. Fakat sesleri birbirinden ayırmaya ne denir tam emin değilim.
Bu forumdakiler ben şarkı söylerken sesimi sevmiyorlar üstüne müzik kulağın yok diyip, bu işi bırak diyip beni hedeflediğim şeyden vazgeçirmeye çalışıyorlar.

Bu forumdakiler ben şarkı söylerken sesimi sevmiyorlar üstüne müzik kulağın yok diyip, bu işi bırak diyip beni hedeflediğim şeyden vazgeçirmeye çalışıyorlar.
Sesin güzel olup olmaması müzik kulağı ile alakalı birşey değildir diye düşünüyorum. Benim sesim güzel ve müzik kulağım var. Mesela bu bana bir artıdır. Tam tersi de olabilirdi. Sesini bilmediğim için birşey diyemem ama eğer gerçekten sana da kötü geliyorsa kendini geliştirmeye bak. Kısacası kimseye takılma, hedefini bırakma ve sesini geliştirmeye çalış. Unutma ses bir nebze de olsa geliştirilebilir.

Emre Yücelen şöyle söylüyordu: "Kötü ses yoktur, eğitimsiz ses vardır."
İyi ya da kötü diye değerlendirmek dogru değil ama sesinize daha uygun müzikler olabilir.

Kimse seni vazgeçirmeye çalışmıyor. Sen sadece dikkatleri üzerine çekmeye çalışıyorsun. İstediğini yap yapma, tavsiye alacağın bir şey yok burada. Müzisyen değiliz, müzik kulağını keşfedecek keşfetsek bile başlara çıkartıp sanatçı yapacak gücümüz yok. Kendin ol dostum.

Sesin güzel olup olmaması müzik kulağı ile alakalı birşey değildir diye düşünüyorum. Benim sesim güzel ve müzik kulağım var. Mesela bu bana bir artıdır. Tam tersi de olabilirdi. Sesini bilmediğim için birşey diyemem ama eğer gerçekten sana da kötü geliyorsa kendini geliştirmeye bak. Kısacası kimseye takılma, hedefini bırakma ve sesini geliştirmeye çalış. Unutma ses bir nebze de olsa geliştirilebilir.
Müzik kulağının söyle bir etkisi var. Bu yeteneğe sahip olan kişilerde entonasyon -yani çıkan sesin doğruluğu- sorunları daha az oluyor bu da dinleme zevkini arttırıyor.

Kimse seni vazgeçirmeye çalışmıyor. Sen sadece dikkatleri üzerine çekmeye çalışıyorsun. İstediğini yap yapma, tavsiye alacağın bir şey yok burada. Müzisyen değiliz, müzik kulağını keşfedecek keşfetsek bile başlara çıkartıp sanatçı yapacak gücümüz yok. Kendin ol dostum.
Mesela bende acapella yapıyorum. Bu adamda yapıyor. Seslerimiz aynı değil ama, insanlar neden yaptıklarımı sevmiyor? Fark nedir?

Bu adamın acapellası;
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Benim yaptığım acapellalar;

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı