Mutlu musunuz?

5 yıl önce maddi açıdan hiç rahat değildim ve buna bağlı olarak sinir küpü bir insandım. Şu anda maddi durumum iyi sayılır yine sinir küpüyüm. Çünkü çevremdeki arkadaşlarımın durumu kötü ve onlar kötü olunca doğal olarak ben de mutsuz oluyorum. 22 yaşımda birdenbire sakallarımın rengi değişti saçlarım uzun görünse de içten içe dökülmeye başladı. Sanırım bu ülkenin siniri ve stresini artık kaldıramıyorum. İstediğim işler olmuyor sevmediğim işlerden para kazanmak zorunda kalıyorum. Üniversitem bu sene bitiyor. İşsiz kalmaktan korkuyorum. Okulum bitiyor diye sevinirken bir yandan iş ilanlarına göz atıyorum. Bu ülkede yaşamanın zorluğuna daha yeni göğüs germeye başladım fakat artık dayanamıyorum. Ortalama bir gencin sahip olduğu her şeye sahibim. Konsolum var, PC'm var, laptopum var. Pandemiye kadar ailemden ayrı bir evde yaşıyordum. Fakat mutlu olamıyorum. Çünkü Türk halkı mutlu değil. Artık bana Abba'nın waterloo şarkısı veya Stromae'nin tous les memes şarkısı mutluluk veremiyor. Ayrıldığım kız arkadaşımın bana ettiği küfürler umurumda bile olmuyor. Yani kısacası artık tükenmişlik sendromuna girdik. Allah sonumuzu hayretsin.

İyide diğer ülkelerde böyleki.
 
İyide diğer ülkelerde böyleki.
İş konusunda söylüyorsanız hayır hocam. Ben yurtdışında da iş bakıyorum. 2 kişilik pozisyon için 15 bin aday alan firma görmedim. Genel olarak kaç kişi alacaklarsa 3 fazlasını çağırıyorlar. 2 kişi mi alacaklar 5 kişi çağırıyorlar. 15 bin kişinin başvurduğu yerde işe alınabilmem için yeteneğe değil torpile ihtiyacım vardır. Almanya'da otomotiv parçaları üreten bir fabrikaya başvurdum bizzat Skype üzerinden aynı gün HR müdürü benimle iletişime geçip mülakat yaptı. Bütün yetkinliklerimi test ettiler. Daha sonra bana eksik olduğum alanları anlattılar. Bu eksik olduğum yetkinlikleri kazanırsam tekrar işe başvurabileceğimi ve işe alabileceklerini söylediler. Burada ne oldu biliyor musunuz? Bırakın iletişime geçmeyi kısa mesajla büyük harflerle firmamıza yaptığınız iş başvurunuz olumsuz sonuçlanmıştır diye SMS gönderdiler. Koskoca telekomünikasyon firmasının AR-GE departmanı, ismini vermeyeceğim kendilerinin telefon hattını bile kullanıyorum. Taahhütümün 2 ayı kaldı direkt değiştireceğim. İsterseniz diğer ülkelerle karşılaştırma yapmayın. Gereksiz polemik yaratırsınız.
 
Böyle bir ülkede ve pandemi ortamında mutlu olabilen varsa madde bağımlısıdır büyük ihtimal. Ya da çok zengindir, istediği mutluluğu satın alabiliyordur :)
 
Genel olarak hayır ama mutlu olacak şeyleri buluyorum kendimce. Daha önce crackli oynadığım ama uzun süredir almak istediğim bir oyunu aldım mesela indirime girmişti %50. Ara sıra arabayla geziyorum, sahile çıkıyorum, sigaramı redbullumu alıp. 2 gün sonra da başka bir oyuna yeni bir karakter çıkacak onun da heyecanı var, acaba alabilecek miyim diye. Kriptodan da biraz para kazandım, öyle geçinip gidiyorum kendimce. Bazen ülke gündeminden, gelecek kaygılarımdan ve aile evinden dolayı gerçekten sinirden kalp krizi geçirecek gibi olduğum zamanlar oluyor ama... Hiç sevmesem bile ara sıra da "şükretmek" eylemini gerçekleştiriyorum, "Dünya'nın büyük çoğunluğundan daha iyi konumda olmam daha iyisi için savaşacağım gerçeğini değiştirmez" diye ekleyerek. Sonuç olarak ufak tefek mutluluklarla günler geçip gidiyor öyle.
 
Ne mutluyum, ne de mutsuzum.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı