Mutlu Noeller Technopat

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Sorun Hz. İsa'nın doğmuş olduğu gün olması değil, sorun kutlanış biçimi. Yoksa Müslüman bir birey de Hz. İsa'nın doğuşuna sevinebilir, o günü kutlayabilir. Sonuçta kendi inancında o peygamberi ona yollayan da kendi yaratıcısı bizzat.

Sorun ; Bu günün alkol tüketilerek, yanlış davranışlar içerisinde kullanıyor olması. Alkol tüketmeyin mesajı vermiyorum ben burada, ister Hristiyan ol ister Müslüman bu günün anlamı bu değil.
İnsanlar eğlenmek için bahane üretiyorlar kendilerine, alakasız davranışlar sergiliyorlar, yanlış olan bu.

Yoksa Hristiyan bir birey de başka herhangi bir gün istediğini içsin istediği gibi eğlensin. Yanlış olan ; Bunu Hz. İsa'nın doğuşunu bahane ederek yapıyor olmaları. Çünkü Hz. İsa hayatta olsa böyle kutlansın istemezdi. Şuan durum böyle çünkü insanlarda inanç diye bir şey kalmadı, kimse neyi niçin yaptığının farkında bile değil :)

Türkler açısından ise yılbaşını kutlamaya çok eleştiride bulunan insan var. Ben de eleştiriyorum ancak asla dini açıdan değil. Alkole bu kadar takmamak gerek çünkü içen başka günlerde de içiyor :)
Ben yalnızca "Batının ilmini, bilimini, teknolojisini almak varken" işimize yaramayacak şeyleri kendimize adet edinmemize kızıyorum.
ABD bugün Türkiye'nin düşmanıyken ne diye her fırsatta onların halt yemelerini benimsiyoruz her geçen gün, bunu soruyorum yalnızca. Bu da yalnızca yılbaşı için bir eleştiri, noel tamamen farklı bir olay.

@fivefivesix4com Kısacası noeli içtenlikle, olması gerektiği gibi kutlamakta bir sakınca yok. Söylediğim gibi, senden önceki bir kavme gönderilmiş peygamber, senin peygamberinden önce yaratılmış bir peygamber senin düşmanın değildir, senin inancında da onu yaratan bizzat senin yaratıcındır.
Mevzu yalnızca davranış bilinci, Noel'i olması gerektiği gibi kutlamakta bir sakınca yok yani.
 
Konu nerden nerelere gelmis. Benim dini inancim kimseleri ilgilendirmez.

Ayetler paylasip duran arkadas da mumkunse ayetlerine kendine saklasin. Dinine saygisizlik yapmam istemem ama cocuk korkuttugunu mu saniyorsun?

Ben sadece dunya capinda kutlanan bir bayram vesilesi ile sizlere iyi dileklerimi ulastirmak istemistim. Kotu mu yaptim?

Ben mutlu olun demisim, adam gelmis bana evğle evğle hebele hubele diyor.

Bu tarz kendini bilmezler lutfen benimle ugrasmasin!
 
Ben uyarıyı yaptım. Gerisi size kalmış. Nasıl olsa hesaba çekileceğiz.
Biz de bu yobaz hareketinizden dolayı sizi 100 yıllığına banladık. Nasıl biri olduğunuzu dışa vurarak topluluğumuzdan arınmış olduğunuz için mutluyuz. Teşekkürler.
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Yeni konular

Geri
Yukarı