Mutlu Noeller

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Örnekleme ile gideyim; İstanbul'da yaşıyorum. Dünyanın en kozmopolit şehirlerinden biri. Her ırktan, her milletten, her görüşten insanın bir arada harmanlandığı bir koca şehir. Kimse kimsenin özel gününe, inancına, adetine karışmamalı. Kağıt üzerinde bu böyle ama uygulama olarak bir çok konuda olduğu gibi bunda da sınıfta kalıyoruz. Başlığı açan arkadaşın hangi inanca mensup olduğunu biliyor muyuz? Bir yerde yazıyor mu? Hayır. Bu sitede herhangi bir Hristiyan mezhebine mensup üye yada üyeler olabilir mi? Olabilir. Müslüman bir ülkede azınlık bir grubun kendi inançlarında son derece önemli bir yer tutan bir haftayı kutlaması sakıncalı mı? Değil. Yasak mı? Değil. Ama İslam inancına sahip bir bireyin bunu gereğinden fazla ciddiye alması ve triplere girmesi genel olarak çevreyi irrite eder mi? Yüksek ihtimalle...

Bu yazıdan herkes kendine göre kıssadan hisse yapabilir. Güzel ve mutlu seneler arkadaşlar.
Dediğinize tam anlamıyla katılıyorum. İslami inanca sahip bir bireyin sırf eğlence amacıyla bu günü kutlaması gayet normal ve kimse gıkını çıkaramaz fakat hakkında bilgi sahibi olmadan milli bayramı gibi kutlamaları beni gerçekten üzüyor. Günümüz zamanında bilinçli olmak gerek diye düşünüyorum.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı