Mutlu olmak için ne yapabilirim?

Arkadaşlar beni tanıyorsunuzdur. Bazen bu foruma gelip insanlara yardım ederim. Ancak cahil sayılabilecek bir ailem var. 14 yaşındayım ve bugün arkadaşım sistemine 4K 240Hz monitör aldı. Diğer arkadaşım (arkadaş grubumuz var.) PS5 aldı. Çok içim kötü oluyor. Yaşadıklarım normal mi diye düşünüyorum hep. Ben arkadaşlarımla dışarı çıkmak için 10TL için yalvarıyorum. Adamlar her seferinde 100TL ile geliyor. 4'lü arkadaş grubumuzda en kötü bilgisayar sistemi bende. Herkes bana fakir diyor. Babama soruyorum bana harçlık verir misin diyor ki: Karnın doyuyor ya, bilgisayarın bile var.

Haline şükret. Senden daha kötü olan binlerce çocuk işte klişe şeyler. Artık her akşam ağlıyorum, ağlayarak uykuya dalıyorum. Büyüyünce iş bulamayıp ev alamayacağım ve büyük ihtimal ile açlıktan ölüp sonsuza kadar gideceğim ve hiç kimse beni hatırlamayacak. Çok üzülüyorum her gün ağlayarak uyuyorum. Hiçkimsenin beni umursamadığı hissine kapılıyorum. Çok fazla fedakarlık yaptığım halde 5 dakikalık bir işim çıktığı zaman asla benimle konuşmayan arkadaşlarım bile oldu.

Fiziksel olarak da çok küçük biriyim. Okulda biri bana sataşınca hiçbir şey yapamıyorum. Öğretmene söylersem dövücek, boş durursam benden para falan isteyecek, tuvalet kabininde saklansam ben çıkana kadar orada bekleyecek. Ailem sınavlardan 90 üstü istiyor. Ben 60 alıyorum sçok iyi bir not aldım diye sevinip akşama psikolojik şiddete maruz kalıyorum. Arkadaşlar bu yaşadıklarım normal mi?

Ben olmayanlar var deyince ama bizim var diyorum ama bir şey değişmiyor elimizde varken neden bir seyeleri değiştirmeyizki bilgisayarın varsa iyidir bilgisayar işte onlar için böyle.

Babanın durumu olmayabilir. Anlayışla karşılayıp kendi geleceğini inşa etmek için odaklanman gerekir. Bu durumda söylenebilecek fazla şey yok.

Bu arada seni ezmeye çalışıp, hava atan "arkadaşlarınla" ilişkini kes. Emin ol daha mutlu olursun.

Arkadaşlar beni tanıyorsunuzdur. Bazen bu foruma gelip insanlara yardım ederim. Ancak cahil sayılabilecek bir ailem var. 14 yaşındayım ve bugün arkadaşım sistemine 4K 240Hz monitör aldı. Diğer arkadaşım (arkadaş grubumuz var.) PS5 aldı. Çok içim kötü oluyor. Yaşadıklarım normal mi diye düşünüyorum hep. Ben arkadaşlarımla dışarı çıkmak için 10TL için yalvarıyorum. Adamlar her seferinde 100TL ile geliyor. 4'lü arkadaş grubumuzda en kötü bilgisayar sistemi bende. Herkes bana fakir diyor. Babama soruyorum bana harçlık verir misin diyor ki: Karnın doyuyor ya, bilgisayarın bile var.

Haline şükret. Senden daha kötü olan binlerce çocuk işte klişe şeyler. Artık her akşam ağlıyorum, ağlayarak uykuya dalıyorum. Büyüyünce iş bulamayıp ev alamayacağım ve büyük ihtimal ile açlıktan ölüp sonsuza kadar gideceğim ve hiç kimse beni hatırlamayacak. Çok üzülüyorum her gün ağlayarak uyuyorum. Hiçkimsenin beni umursamadığı hissine kapılıyorum.
Buradaki yazdıkların çok saçma.
Çok fazla fedakarlık yaptığım halde 5 dakikalık bir işim çıktığı zaman asla benimle konuşmayan arkadaşlarım bile oldu.
Bu sana tecrüba kazandırmış olmalı 1,2 yılda tanıştığın kişi dostun olamaz. Eğer çevrendeki kişiler nankör, kanser ise sil.
Fiziksel olarak da çok küçük biriyim. Okulda biri bana sataşınca hiçbir şey yapamıyorum. Öğretmene söylersem dövücek, boş durursam benden para falan isteyecek, tuvalet kabininde saklansam ben çıkana kadar orada bekleyecek.
Görünüşünden farklı, davranışlarından kaynaklı olduğunu düşünüyorum. Özgüvenli değilsindir, gözükmüyorsundur. Ayrıca sen hiç dayak yedin mi? Hiç sataştılar mı?

Çok iyi anlıyorum yaşadıklarını. Bizim sınıfta bilgisayarı olmayanlar, güç kaynağını yakmış olanlar falan var. Yardım etmeye çalışıyorum. Ama bende bilgisayar değil de telefonsuz olduğum için sizin yaşadıklarınızın farklı versiyonunu yaşıyorum. İyi bir bilgisayar sahibi değilim ama en azından var. Bir de bu berbat arkadaşlara sahip olmanız durumunu (arkadaş denemez ama neyse) bende yaşadım. Bizim sınıftakiler de çakal gibi tipler çoğunluğu. İletişim bile kurmak istemiyorum.

Aslında bu yaşlarda bu gibi şeylere üzülüp alınmana şaşırmıyorum. Yaşın büyüdüğünde üzüldüğün şeylere güleceksin. Gerçek mutluluğun bunlar olmadığını anlayacaksın. İnan bana hiç kimse gerçekten mutlu değil sadece elindekiyle yetinmeyi bildikleri için yaşadıkları bu hayatı işkenceye çevirmiyorlar. Arkadaşlarına imrenmen ayıp bir şey değil herkes ister güzel giyinip son teknoloji ürünlere sahip olmayı. Aksine problem bunlara karşı bir ilginin hiç olmamasıdır. Bu yazdıkların bana hayat dolu bir insan olduğunu ve yüksek seviyelerde bir depresif durum olmadığını düşündürdü.

Koskoca adamlar olduk arkadaşlarımızın arabasına hayranlıkla bakıyoruz. :) Üstte bir sınır yok 10TL para günümüz şartları için yeterli olmayabilir ama seni düşünen bir ailen var sonuç olarak. Bu klişe ama gerçek değil mi? Eğer mutlu olunmayacaksa günlük 100TL verse baban 1000TL neden vermedi arkadaşlarımdan farklıyım diye zincirleme olarak gider bu durum.

Çok değil daha birkaç hafta öncesinde ailesi sürekli şiddet uygulayan bir kardeşimiz vardı.
Eminim ki bu arkadaş senin yerinde olmayı ne kadar çok isterdi.
Sakın yanlış anlama seninki şımarıklık değil. İnsan oğlu doyumsuz. Hep daha iyisini istemek zorunda.

Senin konumunda hiçbir problem yok. Sen çoğu çocuktan şanlısın.
İstediğin hayatı kazanmak için eğitimine yoğunlaş.
Bunlar da dertmi diyen arkadaşlar unutmayın her yaşın kendisine göre sıkıntısı vardır.
Hangi sıkıntınında kişide nasıl etki bırakacağını bilemezsin.
İnsan duygusal düşünceliyse yoldaki sekerek giden kediye üç gün ağlar.
Gamsız düşüncesiz insan yakınını kaybeder ertesi gün güle oynaya işine bakar.

Kardeşim sana sağlıklı uzun ömürler dilerim. Ailenle aranı bozma senin ailenle aranı bozacak sana iyi gelmeyen arkadaşlarınla mesafeni koru.

Üzme kendini, değmez.

Lise zamanında arkadaşım 6 bin TL'ye çok iyi bir sistem toplamıştı. Bende babamdan iyi bir bilgisayar almasını istedim. Babam alamayacağımızı belirtti ve bu duruma benden çok üzüldü.

Şimdiki aklım olsa bu tarz şeylere takmazdım.

Bir örnek daha vereyim. Benim bilgisayarım çok kötüydü. Hala kötü. İçinde geçen senelerde aldığım Xeon E5430 (zamanında 50 TL'ye almıştım.) Ve GTX 750 (250 TL'ye AliExpress'ten almıştım.) Duruyor. Hepsinin iyi bilgisayarı ve telefonu vardı. Başta kıskanıyordum. Sonradan hepsinin boş olduğunu anladım.

Şu an bir yandan okulumu okuyup bir yandan da çalışarak aldığım telefondan yazıyorum. Ekonomik özgürlüğüne ulaşınca istediklerini alırsın merak etme.

Bir tavsiye daha, yurt dışına çıkmaya bak.

Üzme kendini, değmez.

Lise zamanında arkadaşım 6 bin TL'ye çok iyi bir sistem toplamıştı. Bende babamdan iyi bir bilgisayar almasını istedim. Babam alamayacağımızı belirtti ve bu duruma benden çok üzüldü.

Şimdiki aklım olsa bu tarz şeylere takmazdım.

Bir örnek daha vereyim. Benim bilgisayarım çok kötüydü. Hala kötü. İçinde geçen senelerde aldığım Xeon E5430 (zamanında 50 TL'ye almıştım.) Ve GTX 750 (250 TL'ye AliExpress'ten almıştım.) Duruyor. Hepsinin iyi bilgisayarı ve telefonu vardı. Başta kıskanıyordum. Sonradan hepsinin boş olduğunu anladım.

Şu an bir yandan okulumu okuyup bir yandan da çalışarak aldığım telefondan yazıyorum. Ekonomik özgürlüğüne ulaşınca istediklerini alırsın merak etme.

Bir tavsiye daha, yurt dışına çıkmaya bak.

İnşallah arkadaş ekonomik özgürlüğüne geldiğinde ülkeden kaçma isteğimiz olmaz.

Bilgisayar konusunda bende şu an E7500 işlemci onboard ekran kartı var durumu pek iyi değil ama sıkıntı çıkarmıyor (oyun oynayan birisi değilim) i5 11400F sistem topladım 4 ay önce ama oyun işlemcisi olduğu için satacağım işlemci anakartı neyse vesselam bilgisayarı sorun etme kötü işlemcisi bile olsa seni idare eder (en fazla hafif OC yaparsın düzelir rayına girer PC)

Arkadaşlarını boş ver zaten şu an ortaokulda son galiba lise zamanında daha düzgün insanlar ile karşılacaksın (daha bozuk olanlar ile de karşılaşacaksın) ama ya iyi ya da kötü olacağı belli ona göre uzak durursun.

(Bunu yazarken telefon %20 uyarısı verdi ödüm patladı resmen POCO bildirimi ne fenaymıl be)

Neyse vesselam ailen seni destekler aslında her anlamda ama sen şu an farkına varamazsın bazı şeylerde haklılar. Çoğu kişinin şu anda maddi durumu yerinde değil o yüzden o şekilde şeyler demeleri normal.

Sıkıntı etme zamanla her şey rayına oturur.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı