MUX Switch'in açık olması zararlı mı?

iNeonDragon

Megapat
Daha fazla  
Laptopumda hem oyunlarda hem de yayında yüksek performans veriyor diye MUX Switch açıyorum ve laptop hiç kapanmıyor sürekli çalışıyor. Bunun bir zararı var mı donanımlara? Sürekli MUX Switch'in açık olması zarar verir mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Vermez. Pilde çalışınca daha çok güç tükettiği için pil daha hızlı gider onun dışında zararı olmaz aksine yararı olabilir. Entegre grafik ile ayrı grafik arasında oluşabilecek darboğazı önler.

Donanımların çalışmasının nasıl bir zararı olabilir ki? İyi bir bilgisayarsa zaten ısınıp kapanmaz genelde. Kaldı ki ısınıp kapanması sadece termal bakımının yapılması gerektiği veya daha doğru şekilde kullanılması gerektiğini gösterir.

Isınma açısından dedim. Soğutmam iyi ama MUX Switch kapalıyken sessiz modda internette gezebiliyorum bilgisayar baya serin çalışıyor. Ama MUX açıkken sessiz modda kullanma şansım yok bilgisayar alev alıyor resmen. Performans modunda yine serin çalışıyor. Yine sıcaklık normale göre yüksek ama 5-6 derece. Oyunlardada sıcaklık hemen hemen aynı normale göre ama yine performans artıyor o yüzden açık kullanıyorum. Dahili ekran kartını kullanmamasına rağmen daha fazla ısınması zarar verir gibi düşündürdü.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı