MX 330 sistem kasıyor

Erennkk

Hectopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
AMD Ryzen 5 5500, 3600 Mhz, 6 Çekirdek
16 GB Ram
NVIDIA GeForce RTX 2060
Ekran kartım driverlerim hepsi güncel. Windows 10 da güncel. İçini açmadım alalı 1.5 yıl oldu ama yapabildiğim bütün bakımları yapıyorum. Gereksiz dosya falan da yok. Çok da düzgün kullanırım. Ama nedense bazen performans düşüşleri yaşıyorum. Bunu geçtim uzun zamandır olan bir sorun var. Oyunlarda 5dk normal 5dk kasarak oynuyorum. Nedense CPU hızı 3'den 0.9'a kadar düşüyor.

İ5 1035g1
Mx 330
8gb ram
512gb ssd

Son düzenleyen: Moderatör:
Limits kısmına Clear çektiniz değil mi? Limits kısmının görüntüsünü atın. Bu arada sistem sıcaklıkla mücadele veriyor.
Evet oraya clear çektim. Soğutucu ve şarj takılı kullanıyorum. Güç planı da dengelide. Yüksek performansa aldığımda fark olmuyor hatta bazen daha da ısınıyor
Evet oraya clear çektim. Soğutucu ve şarj takılı kullanıyorum. Güç planı da dengelide. Yüksek performansa aldığımda fark olmuyor hatta bazen daha da ısınıyor
Oyundan çıkalı 10dk falan oluyor

Dosya Ekleri

• 22.PNG
    22.PNG
    8,3 KB · Görüntüleme: 67

Oyundan çıkalı 10dk falan oluyor
ThrottleStop Ana Ekranından BD PROCHOT tikini kaldırın.

Akımsal daralma gözüküyor. FIVR ve TPL sekmelerinin ekran görüntüsünü atın.

ThrottleStop Ana Ekranından BD PROCHOT tikini kaldırın.

Akımsal daralma gözüküyor. FIVR ve TPL sekmelerinin ekran görüntüsünü atın.
Çok geç yazıyorum kusura bakma zamanım hiç olmadı gerçekten. Bilgisayarın şu anlık kullanamıyor ve başında fazla kalamıyorum. Ben bu bilgisayarı alalı 1-2 yıl geçti. Bir tamirciye götürüp temizletsem tozlarını alsa, macunu yenilese bu sorunlar düzelir mi? Önerdiğin bir şey var mı? Dediğim gibi saçma bir sorun valorant, lol, mc gibi oyunlarda sorun yok ancak hikayeli bir oyuna girdiğimde ( ne kadar kötü olursa olsun) kasmaya başlıyor.
@Erennkk @erengore

Son düzenleme:
Çok geç yazıyorum kusura bakma zamanım hiç olmadı gerçekten. Bilgisayarın şu anlık kullanamıyor ve başında fazla kalamıyorum. Ben bu bilgisayarı alalı 1-2 yıl geçti. Bir tamirciye götürüp temizletsem tozlarını alsa, macunu yenilese bu sorunlar düzelir mi? Önerdiğin bir şey var mı? Dediğim gibi saçma bir sorun valorant, lol, mc gibi oyunlarda sorun yok ancak hikayeli bir oyuna girdiğimde ( ne kadar kötü olursa olsun) kasmaya başlıyor.
@Erennkk @erengore
Macun yenileyip dediğimi yapın. Zaten yapılması gerekeni biliyorum. Bana uyun.

Ekran kartım driverlerim hepsi güncel. Windows 10 da güncel. İçini açmadım alalı 1.5 yıl oldu ama yapabildiğim bütün bakımları yapıyorum. Gereksiz dosya falan da yok. Çok da düzgün kullanırım. Ama nedense bazen performans düşüşleri yaşıyorum. Bunu geçtim uzun zamandır olan bir sorun var. Oyunlarda 5dk normal 5dk kasarak oynuyorum. Nedense CPU hızı 3'ten 0.9'a kadar düşüyor.

i5 1035G1.
MX 330.
8 GB RAM.
512 GB SSD.

Hocam frekansı düşürmenin sebebi soğutma sistemin yetersiz ve ayrıca soğutma sistemi oyun için üretilmemiş ekran kartta işlemci gündelik kullanım için üretilmiş; oyun oynayacaksan oyun bilgisayarlarını satın almanı öneririm.

Hocam frekansı düşürmenin sebebi soğutma sistemin yetersiz ve ayrıca soğutma sistemi oyun için üretilmemiş ekran kartta işlemci gündelik kullanım için üretilmiş; oyun oynayacaksan oyun bilgisayarlarını satın almanı öneririm.
Öyle yaptım zaten o bilgisayarı 2-3 ay önce satıp bir oyun bilgisayarı topladım kendime şimdi çok rahatım.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı