Mx Linux Fluxbox kurulum USB'si görünmüyor

vehimli

Centipat
Daha fazla  
Dostlar eski külüstür bilgisayarıma Linux kurup hızını arttırmak internete falan girmek istedim. BIOS'u ınsydeh20 setup Utility rev 3.7 USB'yi görmüyor, başka bilgisayarda denedim o USB'yi görüyor. Yani sorun USB'de değil. Nette de sorunu direkt çözen bir şey bulamadım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam öncelikle hangi araçla yazdırdınız? Başka bilgisayarda açıldığına göre sorunun bununla ilgili olduğunu zannetmiyorum ama yine de cevaplarsanız sevinirim.

İşletim sisteminizde USB'yi görebiliyor musunuz? Yani USB'yi sadece BIOS mu algılamıyor yoksa işletim sisteminiz de mi algılamıyor?

Ayrıca sistem UEFI destekli mi? ISO dosyasını GPT olarak mı MBR olarak mı yazdırdınız?

Son düzenleme:
Bilgisayarınız ne kadar külüstür. Çok eski işlemcilerin usb boot özelliği yoktu. Mesela Pentium 4 işlemciler USB bellek ile açılamıyordu. Onlara işletim sistemini CD/DVD ile kuruyorduk.
Sizin işlemci Pentium 4 olabilir mi?

Hocam öncelikle hangi araçla yazdırdınız? Başka bilgisayarda açıldığına göre sorunun bununla ilgili olduğunu zannetmiyorum ama yine de cevaplarsanız sevinirim.

İşletim sisteminizde USB'yi görebiliyor musunuz? Yani USB'yi sadece BIOS mu algılamıyor yoksa işletim sisteminiz de mi algılamıyor?

Ayrıca sistem UEFI destekli mi? ISO dosyasını GPT olarak mı MBR olarak mı yazdırdınız?

Ventoy kullandım hocam
Windows içerisinde USB'yi normal bir şekilde görebiliyorum. GPT olarak yazdım.

20240730_120728.jpg

Bilgisayarınız ne kadar külüstür. Çok eski işlemcilerin USB boot özelliği yoktu. Mesela Pentium 4 işlemciler USB bellek ile açılamıyordu. Onlara işletim sistemini CD/DVD ile kuruyorduk.
Sizin işlemci Pentium 4 olabilir mi?

Hayır hocam AMD C-70 ve laptop yazmayı atlamışım. CD girişi yok

Hocalarım USB'yi görmesini sağladım şimdi de güvenlik hatası alıyorum. Secure boot Mode'u kapatamıyorum öneriniz var mı?

Dosya Ekleri

• 20240730_163511.jpg
    20240730_163511.jpg
    229,6 KB · Görüntüleme: 27
  • 20240730_163750.jpg
    20240730_163750.jpg
    201,2 KB · Görüntüleme: 26
Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı