İnceleme MX Masters 3 fare

Merhaba,
Saatlerce bilgisayar başında scroll kaydıran biri olarak sürekli scroll bozduğum ve işaret parmağıma sancılar girdiği için Infinity Scroll özellikli bir fare almayı düşünüyordum ama MX serisi gereksiz pahalı geliyordu. Daha uygun fiyatlı farelerde oyuncu faresi olduğu için düz yapıdalar. Düz yapıdaki fareler de beni çok rahatsız ediyor. Bu yüzden bu modele yöneldim. En uygun Vatan Bilgisayar'daydı. 2036TL fiyatı var şu an için.

Kutu İçeriği
  • Düz sade bir kutusu var kutuyu açtığınızda fare ve alıcı sergi gibi yerleştirilmiş özel bir ürün olduğunu hissettiriyor. Alt kısımda küçük bir karton içinde Type-C şarj kablosu çıkıyor. Kablo yumuşak dokulu Nokia'nın eski amiral gemisi telefonlarının şarj kablosunu andırdı.

IMG20230603123546.jpg


Ergonomi ve Malzeme Kalitesi
  • Fotoğraflarda çok bombeli durduğu için ilk bakıştı alışamayacağınızı düşünebilirsiniz ancak fotoğraflardaki kadar bombeli, çıkıntılı değil.
  • Fareyi kavradığınızda kalem tutuyormuş gibi bir his uyandırıyor.
  • Yumuşak bir dokusu var bu yapı elinizin temas ettiği yüzey boyunca tek parça başka bir malzeme kullanılmamış mat yumuşak bir yüzeyi var.
  • Kasası plastik malzeme kasası bana çok kaliteli hissettirmedi belki garip gelebilir herkes işçiliğini ve malzemesini beğenmiş ancak bana yeterli gelmedi.
  • Tuşlar kaliteli duruyor, scroll CNC makinesından çıkmış gibi ancak scroll sağa ve sola hafiften gidip geliyor. Bilinçli mi yapılmış emin olamadım, scrollda sağ ve sol düğmeler yok bu cihazda.

IMG20230603132730.jpg


IMG20230603132716.jpg


IMG20230603132710.jpg


IMG20230603132817.jpg


Özellikler
  • Bu cihaz 3 farklı cihaza aynı anda bağlanabiliyor altındaki tuşla veya yazılımdan atadığınız tuşla bu cihazlar arasında geçiş yapabiliyorsunuz, bu özelliği denemedim benim için gerekli bir özellik de değil.
  • Bluetooth, Wireless ve kablolu olarak çalışabiliyor.
  • Fotoğrafta gördüğünüz solunda bir scroll daha var onun dışında gözükmeyen, fareyi kavradığınızda baş parmağın altında kalan kısımda bir tuş daha var. Fazladan tuşların hepsini özelleştirebiliyorsunuz.
Scroll
  • Scroll bahsettiğim gibi malzeme olarak çok kaliteli hissettiriyor, metal bir konstrüksiyonu var. Manyetik olarak tık tık veya pürüzsüz kullanabiliyorsunuz, bu geçişi hemen arkasındaki tuşla yapıyorsunuz veya yazılımdan.
  • Scrollun ek olarak Smart diye bir özelliği var yazılımdan açabiliyorsunuz. Açtığınız zaman hızlı kaydırmaya çalıştığınızda algılayıp pürüzsüz moda geçiyor yavaş hareket ettirdiğinizde tık tık moda geçiyor benim hoşuma gitti ve kullanışlı bir özellik.
  • Pürüzsüz moddayken bilgisayarda kaydırma yaptığınızda sanki tık tık moddaymış gibi aniden atlıyor bunun için tam pürüzsüz diye bir özellik var açtığınızda kaydırma hareketleri görüntüdede pürüzsüz oluyor.
  • Tık tık modda bile olsa yumuşak kıvamda çok keyifli bir scrollu var.
  • Soldaki ek scroll pürüzsüz ama biraz dirençli ve çok işe yarıyor baş parmağınızla kolayca ulaşabiliyorsunuz.
Yazılım
  • Farenin amacıyla yazılım bire bir uyumlu farklı uygulamalarda farklı özellik kombinasyonları yapabiliyorsunuz. Örneğin Photoshop için scrollun tuşu pan özelliği 2. scroll brush size gibi tanımlanmış. PS'a özel birçok ayar yapabiliyorsunuz. Örneğin ben 2. scrollu Zoom olarak ayarladım.
  • Nokta atışı makrolar var örneğin save makrosu çoğu yazılımda yok, CTRL+S makrosu oluşturduğunuzda bazı uygulamalarda çalışmıyor ama buradaki her uygulamada çalışıyor.
  • Oyun için uygun bir yazılım değil örneğin hassasiyet yüzdelik olarak ayarlanıyor.
  • 2.scroll için hassasiyet ayarı yapabiliyorsunuz.
  • Scrollun hareketini tersine çevirme gibi imkanlar da sağlıyor.
Eksileri:
  1. Fiyatı yüksek
  2. Malzeme kalitesi daha iyi olabilirdi
  3. Oyun oynanabilir ama oyuncular için uygun değil
  4. Pürüzsüz scroll modunda hızlı tıklamalar yakınlaştırma uzaklaştırmalar yaptığınızda bazen takılabiliyor ancak bu uygulamalardan kaynaklı eminim bunu eksiye yazmamın sebebi belki yazılımla düzeltilebilir.
  5. Scrol sağa sola hafif oynuyor bilinçli yapıldıysa bile kalitesiz hissettiren bir şey bir artısını görmedim.
  6. Aslında bu bir eksi değil ama incelemelerde tıklama sesinin az olduğunu söylüyorlardı tıklama sesi az değil standart 3S modeli daha sessiz.
Artıları:
  1. Hafif boyutuna göre çok hafif bu yüzden biraz kalitesiz hissettiriyor.
  2. Şarja takmayı unutuyorsunuz.
  3. Bağlantı kalitesi çok iyi gecikmeden dolayı yıllardır kablosuz fare kullanmıyordum ancak burada çok dikkat etseniz dahi bir geçikme yok.
  4. Ergonomisi elinizi yormayacak şekilde ve bir şey çizerken kalem tutuyormuş gibi hissettiriyor abartısız bir yapısı var iç kısmın bombeli olması elinizi dinlendiriyor.
  5. Hafifliğiyle birlikte çok rahat kayıyor.
Sketcup, Sketchbook, AutoCAD, Revit, Photoshop'da kullandım oh be dedirtecek özellikler makrolar var.

Sonuç
Bu incelemeyi benim gibi belli bir özelliğinden dolayı bu fareyi almayı düşünenler için yazdım burada yazdığım kullanıcı yorumlarını ben bulamamıştım. Mimarlık öğrencisi olarak bu ürünü tercih ettim uzun süre kullanılabilecek bir ürün olduğu iddia ediliyor rekabetçi oyunculuk için uygun değil amacıda bu değil zaten ama benim gibi standart bir oyuncuysanız Fallout, LoL gibi oyunlar oynuyorsanız 300TL'lik bir oyuncu faresinden daha iyi olduğunu söyleyebilirim. Çalışırken çok yoruluyorsanız veriminiz düşüyorsa bu fare ek tuşları ve makrolarıyla veriminizi arttıracaktır ancak 2000TL'lik fiyatı ki bu fiyat bu seviyedeki bir ürün için uygun, kesinlikle alın diyemem.
 

Dosya Ekleri

  • IMG20230603132743.jpg
    IMG20230603132743.jpg
    89,7 KB · Görüntüleme: 7
  • IMG20230603132753.jpg
    IMG20230603132753.jpg
    74,5 KB · Görüntüleme: 18
  • IMG20230603132740.jpg
    IMG20230603132740.jpg
    90 KB · Görüntüleme: 10
Son düzenleyen: Moderatör:
Ben MacBook için bunu alacaktım da macOS ve Windows için ayrı ayrı sürümleri varmış anladığım kadarıyla. Windows alın, MacBook'ta da çalışır dendi bana. Bu konuda bir bilginiz var mı?
 
Ben MacBook için bunu alacaktım da macOS ve Windows için ayrı ayrı sürümleri varmış anladığım kadarıyla. Windows alın, MacBook'ta da çalışır dendi bana. Bu konuda bir bilginiz var mı?
Evet çalışıyor MX Keys gibi hepsini destekliyor anca MacOS için özel sürümler çıkarıyorlar örneğin MX Keys'in mac sürümünde tuşlar windows ve mac için ayrılmamış sadece mac için yapılmış ama hepsi desteliyor.
 
Ergonomisi iyi mi? Daha önce kullandığınız mouselara göre yorumlarsanız güzel olur.
Daha önce bilindik iyi marka fare kullanmadım x7 f6 ve inca img 349 (fotoğraflardaki) kullanıyordum onun dışında basit standart fareler kullandım. Oyuncu faresi ile kıyaslamak yanlış olur çünkü ergonomi iyileştikçe hakimiyet azalıyor, hakimiyet arttıkça ergonomi düşüyor. Burada tam ortasını bulmuşlar.
  • Özellikle oyuncu faresine göre elin doğal yapısına uygun tasarladıkları için çok daha rahat.
  • Herkes rahat olduğunu söylüyordu ama tipine bakınca çok da emin olamıyordum ortasındaki çıkıntı avuç içini dolduruyor ve eğimi sayesinde bileğinizi bükmüyorsunuz elinizi masanın üstüne serbest bırakmış gibi rahat oluyor düz fareler gibi değil.
  • Yumuşak dış yüzeyide daha önce kulladığım farelerde görmediğim bir doku silikon ve deri karışımı gibi ama dediğim şekilde daha önce bu seviyede bir fare kullanmadım ilk defa bunda görüyorum ve iyi hissettiriyor.
  • Makro tuşlarının konumu çok iyi düzenlenmiş x7'den daha rahat ulaşabiliyorsunuz.
  • Parmaklar taşmıyor neden bilmiyorum ama buda iyi hissettiren bir şey bu konuda x7 düz olduğu için çok kötüydü tam kavrayarak tutamıyordunuz parmaklar taşıyor sıkışıyordu img 349 daha yüksek çok daha rahat bir fare iken mx masters 1 cm daha yüksek.
Ergonomi konusunda en iyi fare olduğu söyleniyor benim kullandıklarım arasında evet en iyisi bu yalnız oyun oynamak için ergonomisi çok uygun değil.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı