MX130 kullanımı anlık düşüyor

ntrs87

Hectopat
Katılım
4 Mayıs 2020
Mesajlar
1.325
Oyun oynarken her şey normal ama arada bir donuyor, FPS düşmesi oluyor. Ekran kartı kullanımı anlık düşüyor, nasıl çözebilirim? HDD temiz. 100 gözüküyor sağlık, performans falan. PC şu:
i5 7200U.
8 GB RAM.
MX130 2 GB.
 
8GB olduğu için RAM kaynaklı sanırım.
 
RAM yüksek zaten. Düşük RAM isteyen oyunda da oluyor.



8 GB yüksek ki, nasıl RAM'dan? RAM'la alakası yok arkadaşlar.
8GB günümüz için yüksek falan değil. Özellikle Windows 10 kullanıyorsanız en az 12GB, daha rahat etmeniz için 16GB.
 
Kanka sen ne dersen de, RAM'la alakası yok. Ben söyleyeyim bir sorun var ama çözemedim. Her şey yaptım, daha ne yapayım anlamıyorum. Aynı sistemde başkasında yağ gibi oyun, bende drop oluyor.
Hem yardım istiyorsun hem de yardım etmeye çalışınca yok öyle değil diyorsun? Madem çözüm önerisi sununca alakası yok diyeceksin neden konu açıyorsun?
 
Hangi oyun?

Oyun sırasında işlemci / ekran kartı / RAM / HDD bu dörtlüden birinin kullanımı 100%'e ulaştığında anlık fps drop yersiniz. En çok görülenler RAM ve HDD kaynaklı droplardır.

RAM kullanımı 100% e ulaştığında işlemci komut vererek memory dump yaptırır. O sırada 1 saniyelik fps drop yaşarsınız. Tekrar memory kullanımı arttığında aynı komut yine gelir. Yetersiz RAM'den dolayı bunu yaşarsınız. 8GB ram 2021'de Windows 10 için yetersizdir. Siz farkında olmasanız da Windows artık çok ciddi ram kullanıyor. Yıllar geçtikçe aldığı güncellemeler ile donanımı gereksiz yoran bir işletim sistemi haline geldi. Eskiden rahat ettiren 8GB, artık ettirmiyor. Hele ki 2x4GB dual channel değil de tek RAM modülü kullanıyorsanız vay haline.

2. olarak diyeceğim şey ise : Oyunlarınızı SSD'ye kurun.

Ayrıca, GPU ve CPU'nuzun durumu ne bu fps droplar yaşandığında? MSI Afterburner ve RivaTuner Statistics ile izleyin. Video çekin gönderin anlayalım.
 

Geri
Yukarı