RX 590 GPU Kullanımı Anlık Olarak Düşüyor

Alperenae

Hectopat
Arkadaşlar merhaba. Sistemim RX 590 Nitro + - AMD Ryzen 5 2600 - MSI B450 GAMING Plus - 2x8 GB Corsair Dual RAM - 1 TB HD - Corsair 480 GB Force M.2 SSD - Colormaster MB511.

Normalde oyun oynarken hiçbir sorun sıkıntı yaşamıyordum. İlk defa bugün bir sorunla karşılaştım. GPU Kullanımı anlık olarak düşüyor. %100 iken bir anda %30 %15 seviyelerine düşüyor. Doğal olarak oyunu doğru düzgün oynayamıyorum. Radeon'u eski ayarlarına dönderdim gene sorun aynı şekilde devam ediyor. Bir anda nasıl böyle oldu anlam veremedim. Önceden stabil çalışan sistem nasıl olur da böyle bir şey yapar? Ne yapmam gerekiyor? Tecrübesi olan aydınlatırsa çok sevinirm. İstisnasız her oyunda yapıyor bu durumu.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bende fan sesine gıcık bir kişiyim. Fanların hepsini elimle durdurdum işlemci fanı dahil ama halen zırlama gibi bir uğultu baya rahatsız edici bir ses geliyordu bir de baktım PSU fanın dan geliyormuş. Hiç üşenmedim bağlantıları söktüm PSU'nun içini açtım adamlar içine 2 pinli kamyon tekeri gibi fan koymuşlar. Kasanın önünden emaneten 4 pinli fanı söktüm PSU ya taktım ohhhh şimdi tık yok. pin soketini anakart daki çoklayıcıya taktım.

Yarın işten gelince ilk işim sürücüleri kaldırıp tekrar yüklemek olacak. Aynı zamanda dediğiniz ram testini de yapacağım. Tüm güncellemelerimi kontrol edeceğim sonuç değişmez ise ertesi güne PSU kargolanmış olur. Gelişmelerden haberdar edeceğim. Tekrardan çok teşekkür ederim biraz olsun fikir sahibi olabildim.

Sürekli tekrar etmeyen 1 kısa bip sesi neye tekabül ediyor hocam? 😅
Bu arada farklı bir prizle deneyebilirsiniz. Belki ufak bir ihtimal sorun priz veya uzatma kablosunda olabilir.

Tek sürekli bir bip sesi PSU'da arıza var demektir. Eğer sesi sürekli değilse o zaman problem yok diyebiliriz.

Anakart kitapçığınızı inceleyip daha doğru bir cevap vereyim

İki mesaj önce bahsettiğim şekilde RAM'leri farklı farklı kombinasyonlarda tek tek deneyin. Anakart RAM slotlarından birisi de bozulmuş olabilir.

Son düzenleme:
Bu arada farklı bir prizle deneyebilirsiniz. Belki ufak bir ihtimal sorun priz veya uzatma kablosunda olabilir.

Tek sürekli bir bip sesi PSU'da arıza var demektir. Eğer sesi sürekli değilse o zaman problem yok diyebiliriz.

Anakart kitapçığınızı inceleyip daha doğru bir cevap vereyim

İki mesaj önce bahsettiğim şekilde RAM'leri farklı farklı kombinasyonlarda tek tek deneyin. Anakart RAM slotlarından birisi de bozulmuş olabilir.
Farklı priz ve uzatma kablosu ile denedim. Sorun devam ediyor maalesef. Dediğim gibi bilgisayar açıldıktan 10 dakika sonra yarım saniye süren bir bip sesi alıyorum. Oyun açınca izleme panelinden PSU'nun Kaç watt olduğunu izlesek sorunun PSU'dan olup olmadığına emin olamaz mıyız?

Farklı priz ve uzatma kablosu ile denedim. Sorun devam ediyor maalesef. Dediğim gibi bilgisayar açıldıktan 10 dakika sonra yarım saniye süren bir bip sesi alıyorum. Oyun açınca izleme panelinden PSU'nun Kaç watt olduğunu izlesek sorunun PSU'dan olup olmadığına emin olamaz mıyız?
RAM'leri farklı slotlarda tek teke denediniz mi?

RAM'leri farklı slotlarda tek teke denediniz mi?
Hayır henüz işyerimde olduğum için fırsatım olmadı. Sadece gece uyumadan önce aklıma geldi bahsettiğim fikir belki sorunu tespit etmemizde yardımcı olur diye telaffuz etmek istedim. Akşam eve gidince ram slotlarını değiştirip deneyeceğim. Daha önce hiç yapmadığım birşey fakat öğretici videolar izleyip uygularım.

Hayır henüz işyerimde olduğum için fırsatım olmadı. Sadece gece uyumadan önce aklıma geldi bahsettiğim fikir belki sorunu tespit etmemizde yardımcı olur diye telaffuz etmek istedim. Akşam eve gidince ram slotlarını değiştirip deneyeceğim. Daha önce hiç yapmadığım birşey fakat öğretici videolar izleyip uygularım.
Belki elektrik ölçme cihazı ile PSU'ya bakabilirsiniz. Ancak izleme panelinden göremezsiniz.

@Darkisback hocam işlerim dolayısı ile ancak dediklerinizi uygulayabildim. Müsaitseniz bakabilir misiniz?

Ram soketlerinin yerlerini tek tek değişip farklı fonksiyonları denedim fakat değişen birşey olmadı. DDU İle Driver kaldırıp güncelledim. Fakat sorun hala devam ediyor. Ekran kartında sıkıntı var mı acaba diye farklı testlere tabi tuttum. Eklerdeki görsellere göre yorum yapma şansınız var mı acaba?
GPU Z 1.png
GPU Z 2.png
1 DK Furmark.png
Strixx 1.png
Strixx 2.png
GPU Performans.PNG

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı