MX130 performans düşmesi

İşletim sistemi
Windows 10

DarkAntiMatter

Femtopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar,
Şöyle bir sistemin var:
MX130
8 GB RAM
Intel i5 10210u
Bannerlord oyununda MX130 ile düşük ayarlarda sorunsuz oynuyordum sonra ekran siyah oldu ve bilgisayarı kapatıp açtım oyuna girdiğimde en düşük ayarlara alsam bile oyun o kadar çok kalıyor ki oynanmıyordu. Entegre grafik kartıyla açtım oyunu ve sorunsuz, kasmadan oynamaya devam ettim bu neden olabilir ne yapmam gerekiyor? Yardımcı olursanız sevinirim.
Bilgisayarı zorlayacak başka oyunum yok oyundan kaynaklı mı bilmiyorum...

Son düzenleyen: Moderatör:
Abi bana da hep böyle oldu benim bütün oyunlarımın FPS'i acayip düştü Metro Exodus ortada 40 iken 11'e Control de 50 iken 15 civarlarına CS:GO'da 120 iken 40'lara düştü ekran kartı ile alakası var fark ettim ki oyun oynarken pause ekranında 1100MHz ile çalışırken oyun esnasında 400MHz'lere düşüyor. İstersen MSI Afterburner'dan bir bak.

Abi bana da hep böyle oldu benim bütün oyunlarımın FPS'i acayip düştü Metro Exodus ortada 40 iken 11'e Control de 50 iken 15 civarlarına CS:GO'da 120 iken 40'lara düştü ekran kartı ile alakası var fark ettim ki oyun oynarken pause ekranında 1100MHz ile çalışırken oyun esnasında 400MHz'lere düşüyor. İstersen MSI Afterburner'dan bir bak.

Sorunu çözdüm BIOS'dan tasarruf moduna almışım işlemciyi Extreme performance yapınca düzeldi işlemcinde tasarruf modu özelliği varsa kontrol et. Şu an orta ayarda 30 fps

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı