MX130 sistemde FPS düşüşü

Ceylanlı

Centipat
Daha fazla  
Valorant, Call of Duty Black Ops 2, CS:GO gibi oyunları oynarken rahat 100 FPS alırken belli bir süre oynadıktan sonra FPS düşüyor ve sabitleniyor düzelmiyor.
Sıcaklık değerleriyle alakalı olduğunu sanmıyorum bd prochot kapalı.

Sistemim.
MX130 ekran kartı.
12 GB RAM.
i78565u.

Son düzenleyen: Moderatör:
Sıcaklıklar normal diyorsunuz, frekanslar da. Kasması için bir sebep yok, aklıma bir şey gelmiyor.
değerlerde bir sıkıntı yok hepsi normal gözüküyor baktığımda
daha önce bu sorun olduğunda laptopun şarj kablosunu cıkarıp taktıgımda düzeliyordu fakat şuan pili bozulduğundan bunu yapamıyorum
yani sıcaklıkla ilgili değildir bence

Belki şu yüzden de olabilir, pil olmadığı için güç direkt adaptörden geliyor, adaptördeki bir sorun yüzünden yeterli güç çekemediği için de kasıyor olabilir. Adaptörün çıkış voltajını bir elektrikçiye ölçtürebilirsiniz.

Belki şu yüzden de olabilir, pil olmadığı için güç direkt adaptörden geliyor, adaptördeki bir sorun yüzünden yeterli güç çekemediği için de kasıyor olabilir. Adaptörün çıkış voltajını bir elektrikçiye ölçtürebilirsiniz.
birde fpsi oyunlarda sabitlediğimde bu sorun olmuyor çok saçma
pili değiştirsem sizce ücreti ne kadardır

FPS'i sabitleyince düşmüyor mu? 🤔 Sorun kesin adaptörün veya pilden olmayabilir, pil değişim için fiyatlarına bakmak lazım. Tahminim 500-600 TL civarı ya da daha fazla tutacaktır.

FPS'i sabitleyince düşmüyor mu? 🤔 Sorun kesin adaptörün veya pilden olmayabilir, pil değişim için fiyatlarına bakmak lazım. Tahminim 500-600 TL civarı ya da daha fazla tutacaktır.
çok can sıkıcı bir sorun neyse yardımınız için teşekkürler
hocam selamlar birşey farkettim bu sorun oldugunda işlemci voltajı 5.6 larda falan iken 4.5 e düşüyor

Son düzenleme:
Peki o zaman Throttle oluyor olabilir, denemek için ThrottleStop'a girin ve FIVR sekmesinden Turbo Ratio Limits kısmındaki değerleri 26 yapın. Bu işlemden sonra frekans 2.6 GHz'den yukarı çıkmayacaktır.

Peki o zaman Throttle oluyor olabilir, denemek için ThrottleStop'a girin ve FIVR sekmesinden Turbo Ratio Limits kısmındaki değerleri 26 yapın. Bu işlemden sonra frekans 2.6 GHz'den yukarı çıkmayacaktır.
Ben turbo boost kapali oynuyorum ve bu sprun oluyor bu ayarı yapmam bi etki etmez bence 0.6 ile calisiyorken 0.3 degerine kadar düşüyor voltaj ve fpsde düşüyor sicaklik değerleride 81 80 derecelerde

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı