MX230 sistemde Valorant performansı düşük

gamerr28

Hectopat
Selamlar, söz konusu oyunu yaz aylarında 1080p sabit 60 FPS'le oynayabilir iken artık ne yazık ki 960p çözünürlükte bile 60'ın altına FPS düşüşleriyle oynamaya çalışıyorum.
Genel olarak oyun içinde sıcaklık değerlerim 78-79 dereceyi geçmiyor ve laptop soğutucusu kullanıyorum. Her şeyi yaptım sayılır, ekran kartını son sürüme güncelledim, Valorant haricinde neredeyse tüm oyunları sistemin rahatlaması açısından sildim fakat sonuç değişmiyor. Acaba gelen bu son harita ve ajan güncellemelerinden sonra oyundan kaynaklı bir sıkıntı olmuş olabilir mi? Çünkü sıcaklık değerlerim gayet iyi, sürücülerim güncel ama eğer sorun bilgisayardan kaynaklıysa acaba ne hatam oldu da bu bilgisayarın performansı düştü diye düşünmeye başladım. Sizce sorun oyunla alakalı mıdır? Değilse nasıl eski haline getirebilirim bu bilgisayarı? Teşekkürler şimdiden.

Laptop: i5-10210U, 8 GB RAM, MX230.

Gelen güncellemelerle oyun ağırlaşmış olabilir ya da ekran kartınız sıcaklığını yine 78-79 derecelerinde tutabilmek için kendini yavaşlatıyordur.

Gelen güncellemelerle oyun ağırlaşmış olabilir ya da ekran kartınız sıcaklığını yine 78-79 derecelerinde tutabilmek için kendini yavaşlatıyordur.
Peki ben ekran kartının bu kendini kısıtlama durumunu nasıl engelleyebilirim,bir bilginiz var mı? Zaten soğutucum olduğu için herhangi bir sıkıntı olmayacaktır. Oyun oynarken işlemcinin ve ekran kartının gücünü oyuna tamamen yansıtması benim için çok iyi olur.

Selamlar, söz konusu oyunu yaz aylarında 1080P sabit 60 FPS'le oynayabilir iken artık ne yazık ki 960P çözünürlükte bile 60'ın altına FPS düşüşleriyle oynamaya çalışıyorum.
Genel olarak oyun içinde sıcaklık değerlerim 78-79 dereceyi geçmiyor ve laptop soğutucusu kullanıyorum. Her şeyi yaptım sayılır, ekran kartını son sürüme güncelledim, Valorant haricinde neredeyse tüm oyunları sistemin rahatlaması açısından sildim fakat sonuç değişmiyor. Acaba gelen bu son harita ve ajan güncellemelerinden sonra oyundan kaynaklı bir sıkıntı olmuş olabilir mi? Çünkü sıcaklık değerlerim gayet iyi, sürücülerim güncel ama eğer sorun bilgisayardan kaynaklıysa acaba ne hatam oldu da bu bilgisayarın performansı düştü diye düşünmeye başladım. Sizce sorun oyunla alakalı mıdır? Değilse nasıl eski haline getirebilirim bu bilgisayarı? Teşekkürler şimdiden.

Laptop: i5-10210U, 8 GB RAM, MX230.

Sıcaklık değerlerinden kastın bir ekran kartı sıcaklığıysa bilgisayarında sıkıntı var. Çok güçlü ekran kartı değil bunlar o sebepten ötürü 73-74 derece maksimum olması lazım. O da maksimum. 80 derecelik bir durum varsa bilgisayar sıkıntılı. Eğer işlemci sıcaklığıysa bir problem ya da darboğaz muhabbeti yok. İçin rahat olsun.
Donanımsal değil yazılımsal ve oyundan kaynaklı bir problem olarak düşünüyorum.
MX150 2 GB ekran kartı ile arkadaş senden daha iyi değerler ile daha iyi kalitede oynuyor. Grafik ayarlarına iyi bak. Dikey eşitleme ve dokularla ilgili ayarları iyi kurcala.

Sıcaklık değerlerinden kastın bir ekran kartı sıcaklığıysa bilgisayarında sıkıntı var. Çok güçlü ekran kartı değil bunlar o sebepten ötürü 73-74 derece maksimum olması lazım. O da maksimum. 80 derecelik bir durum varsa bilgisayar sıkıntılı. Eğer işlemci sıcaklığıysa bir problem ya da darboğaz muhabbeti yok. İçin rahat olsun.
Donanımsal değil yazılımsal ve oyundan kaynaklı bir problem olarak düşünüyorum.
MX150 2 GB ekran kartı ile arkadaş senden daha iyi değerler ile daha iyi kalitede oynuyor. Grafik ayarlarına iyi bak. Dikey eşitleme ve dokularla ilgili ayarları iyi kurcala.

Ekran kartı tabii ki 70 civarlarında, 78 olarak söylediğim değer işlemci sıcaklığı.

Ekran kartı tabii ki 70 civarlarında, 78 olarak söylediğim değer işlemci sıcaklığı

Hocam, bu arada MX150, MX230'dan daha iyi. Arkadaşınız o yüzden daha yüksek değerlerle oynuyor. :)

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Hocam bu ve benzeri videolarda MX150 oyunlarda en az 10 FPS fazla veriyor.

Hocam ben yanılmışım doğru diyorsunuz. Tam detaylı baktım MX150 çok daha performanslı. Mesajımı hemen düzelteceğim.

Performans olarak GTX 950M ile aynı performansta MX250 ekran kartınız. Bu durumda 60 FPS üstünü rahat almanız gerek. Çekirdek hızı olarak GTX 950M base clock değeri 914 boost hızı 1090 olması lazım. MX250 base clock değeri 937 ve boost hızını bilmiyorum.

VRAM olarak GTX 950M VRAM hızı maksimum 1000Mhz. MX250 VRAM hızı maksimum 6008Mhz galiba. Yani VRAM performansı daha iyi. Bundan dolayı sizin bu aldığınız FPS değerleri hiç normal değil.

Isınma kaynaklı ekran kartı saat hızını düşürüyor olabilir. MSI Afterburner ile bir sıcaklık değerleri atar mısınız? Bir de ekran kartıyla açıldığından emin olun oyunun. Son olarak MSI Afterburner da ekran kartı kullanımı ve ekran kartı saat hızını da atarsanız durumu biraz daha anlamış oluruz.

NOT: Hocam şimdi fark ettim acaba RAM'iniz tek kanal (8 GB) mı? Yoksa çift kanal (4 GB + 4GB) mı?

Technopat Haberler

Geri
Yukarı