YKS 2026'ya nasıl çalışılmalı?

Youtube üzerinde 5-6 dakikada 1 konuyu gerçekten çok çok iyi anlatan kanallar ve videolar mevcut. Yolda, molada vs. bunlara bakarsın bir de ufak tefek not alırsın. Bu şekilde yavaş yavaş işleri oturtmaya başlarsın. Ama zaman ayıramama durumun çok kötü onun haricinde çok soru yerine az ve öz soru çözmelisin mesela bir konuyu anlamadığını varsayalım mesela Üslü sayılar olsun. Çıkan soru tipleri belli bu konudan çözeceğin 7-8 tane gerçekten sağlam soru ile konuyu anlama şansın epey yüksek.
Anladım hocam, mümkün olduğunca temasta kalmak isterim sizinle de.

Yazılanlarda göremedim, hangi alandan 200k sıralama istiyorsunuz?
Yapay zeka ve makine öğrenimi hocam.
Yazmayı unutmuşum
(Bölüm hakkında merağım var açıkçası. Hem tek bunu da yapmayacağım uygulama geliştirme hayalim de var sadece gerekli bilgiye sahip değilim yazılım için.)

Bence şuan odaklanman gereken nokta ne çalıştığın değil ne kadar çalıştığın, sayısalda ayt için tyt çok önemli ve üstünkörü konu çalışmasıyla yapılabilecek bir şey değil bu, nasıl calismanla ilgili youtube gibi platformlarda onlarca video var o yüzden çok bir şey demeyeceğim,
Çalışma saatlerini arttırmaya bak.

Bence şuan odaklanman gereken nokta ne çalıştığın değil ne kadar çalıştığın, sayısalda ayt için tyt çok önemli ve üstünkörü konu çalışmasıyla yapılabilecek bir şey değil bu, nasıl calismanla ilgili youtube gibi platformlarda onlarca video var o yüzden çok bir şey demeyeceğim,
Çalışma saatlerini arttırmaya bak.
Hocam eğer stajda odaklanabilme işini çözebilirsem tüm mesai saatlerimde çalışabilirim.

Tek sorun şu ki odak yeteneğim patates.
Zaten test çözmeye başlayınca da tırnak yemek kalemle oynamak etrafa bakınmak aşırı düşünmek gibi şeylerle mental olarak patlıyorum.

İstek ve arzu açısından bir sorunum yok ama beni en çok yoran düşünceler

odak yeteneğini artırmak için yapabileceğin en iyi şey sıkılmak, boş kaldığın anlarda telefona bakma ve ders çalış zaten süreç içinde odağın artar.

Ben YKS çalışmıyorum fakat çalışıyor olsaydım TYT'deki konuların özet konu anlatımı videolarını birkaç kere izleyip AYT de ihtiyaç duyacağım kadar öğrenirdim, geri kalan zamanda sadece AYT çalışırdım, TYT'yi denemelere gire gire yanlışlarımı öğrene öğrene tamamlamaya çalışırdım.

Hem TYT'de deneme olarak hem AYT'de soru bankası olarak Bilgi Sarmal'ın veya 345'in kitaplarını önerebilirim seni içine çeken tasarımı hoşuna giden bir yayını tercih edebilirsin soru kaliteleri çok benziyor zaten, ben Bilgi Sarmal tercih ederdim.

Ben geçen sene hiç çalışmadan sınava girdim sayısalda 350k gibi bir sıralama yaptım hedefin 200k ise son birkaç ay bile çalışarak çok rahat kazanırsın.

Ben YKS çalışmıyorum fakat çalışıyor olsaydım TYT'deki konuların özet konu anlatımı videolarını birkaç kere izleyip AYT de ihtiyaç duyacağım kadar öğrenirdim, geri kalan zamanda sadece AYT çalışırdım, TYT'yi denemelere gire gire yanlışlarımı öğrene öğrene tamamlamaya çalışırdım.

Hem TYT'de deneme olarak hem AYT'de soru bankası olarak Bilgi Sarmal'ın veya 345'in kitaplarını önerebilirim seni içine çeken tasarımı hoşuna giden bir yayını tercih edebilirsin soru kaliteleri çok benziyor zaten, ben Bilgi Sarmal tercih ederdim.

Ben geçen sene hiç çalışmadan sınava girdim sayısalda 350k gibi bir sıralama yaptım hedefin 200k ise son birkaç ay bile çalışarak çok rahat kazanırsın.
Şahsen ben katılmıyorum, bu dediğin fende belki olabilir ama onda bile konu çalışması olmadan olmaz ayrıca tytde derinlikli olmasa bile aytde özellikle matematikte tyt konularından konuyu derinlemesine bilmen gereken sorular gelebiliyor, konu hakimiyeti yks adına çok önemli.

Şahsen ben katılmıyorum, bu dediğin fende belki olabilir ama onda bile konu çalışması olmadan olmaz ayrıca TYT'de derinlikli olmasa bile AYT'de özellikle matematikte TYT konularından konuyu derinlemesine bilmen gereken sorular gelebiliyor, konu hakimiyeti YKS adına çok önemli.

Darkreaper hocama teşekkürler ama size dioxy hocam daha mantıklı geldi katılıyorum

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı