Çözüldü MX330 laptop düşük FPS veriyor

• Konuyu başlatan 56648
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 116
  • Görüntüleme 11.451
Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

56648

Megapat
1024x768 çözünürlükte130 FPS akıcı bir şekilde oynadığım Valorant 20-30 FPS'lere kadar düşmeye başladı. LoL'de 180 200FPS görüyordum. Fightlarda 80 90 oluyordu en fazla. Şimdi 30'a kadar düşüyor.

Intel i5-1035G1
8 GB RAM
256SSD.

Çözüm
Cihazın termal macun yenilemesi ve tozdan arındırılmasını öneririm. Ben sıcaklık kaynaklı hararet sorunu olduğunu düşünüyorum.
Abi evet sanırım sıcaklıktan. Bir soğutucu alıp denedim bugün, FPS'te ciddi artış gördüm. 18-20'lerden 70-90'a fırladı. Ama droplu tabi sabit değil.
Ya da en iyisi satmak hocam, hazır fiyatı da yükselmişken.

Hocam peki servise göndersem. Neyi nasıl düzeltebilirler? Oyuna girip test ederler mi mesela? Sorunumu anlarlar mı?
Sorun sıcaklık yüzünden, servise sıcaklık sorununu düzeltmeleri için verirsiniz. Termal macun değişimi, toz temizliği yapıp geri verirler, büyük ihtimalle o zaman çözülür sorununuz. Oyuna girip test edeceklerini pek sanmam.

Ekran kartında bir arıza olabilir mi peki? Gücüne ulaşamaması gibi falan.

Boşta normal gözüküyor.
Şu 65 derece olan fazla gibi ama. Onun ne olduğu yazılmamış.

Sorunun sıcaklık ile alakası yok. Yanlış bilgi vermeyin. Sıcaklık değerleri bir laptop için gayet normal seviyede. Sorun başka bir şey.
100 derece işlemci normal mi? Üstelik ekran kartı throttle derecesine gelip frekans düşürüyor. Fotoğraflara bakmadın mı? 139 Mhz Core Clock normal mi?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…