MXM Ekran kartının çalışıp çalışmadığını test etme

Denizari

Kilopat
Daha fazla  
HP Elitebook 8760W'nin anakartı arızalandı ve şimdi yeni bir anakart almayı planlıyorum fakat ekran kartından da şüpheleniyorum ve bunu nasıl test edebileceğimi bir türlü bulamadım. Kart Nvidia Quadro 3000M 256bit 2GB DX11. Eğer bu da bozuksa hiç anakart falan almayacağım çünkü hem anakart hem de ekran kartı fiyatı beni zorlayacak.

Kısaca, bu MXM ekran kartını nasıl test edebilirim dersiniz?

Ekran kartı entegredir zaten anakart üzerine yapışıktır. Çalışıp çalışmadığını kontrol edebileceğiniz işlemci ve ramler, sabi tdisk kalıyor. Aliexpress de benzer seri anakartları 90 $. Alınıp alınmayacağı eski bir seri için (yaklaşık 2011 -12 yıllarının olması gerek) kararını iyi verin başka parçalarda sorunlu çıkabilir. Benimde başıma anakart arızası geldi anakartla birlikte sabit diskte arızalı çıktı.

Başka MXM kullanan cihaz bulup takabilirsiniz.

İşte onu nasıl bulacağız, mesele bu zaten değerli dostum :)
Mesaj otomatik birleştirildi:

Ekran kartı entegredir zaten anakart üzerine yapışıktır. Çalışıp çalışmadığını kontrol edebileceğiniz işlemci ve ramler, sabi tdisk kalıyor. Aliexpress de benzer seri anakartları 90 $. Alınıp alınmayacağı eski bir seri için (yaklaşık 2011 -12 yıllarının olması gerek) kararını iyi verin başka parçalarda sorunlu çıkabilir. Benimde başıma anakart arızası geldi anakartla birlikte sabit diskte arızalı çıktı.

:)) Hayır, yanlış biliyorsunuz. MXM kartlar anakart üzerine entegre değildir, haricidir ve anakart yuvasına tıpkı ram slotlarında olduğu gibi takılıp çıkarılabilir ki şu an kendisi masamda duruyor zaten. Google'den MXM yazarak görsellere ulaşabilirsiniz.

Laptoplarda görüntüyü harici ekran kartı oluşturmaz. Intel HD Graphics oluşturur.

Yani ekranınıza görüntü gelmiyorsa bunun sebebi MXM'de takılı harici ekran kartınız olmayabilir.

Bozuk olup olmadığını maalesef anakart aldıktan sonra test edebilirsiniz. Başka şansınız yok. Ekran kartınız bozuk olsa bile laptop görüntü verecektir.

MXM yuvası pek evrensel bir yuva değil. Birçok standartı var ve her şey uysa bile kart çalışmayabilir. Birçok prosedürü var.

Laptoplarda görüntüyü harici ekran kartı oluşturmaz. Intel HD Graphics oluşturur.

Yani ekranınıza görüntü gelmiyorsa bunun sebebi MXM'de takılı harici ekran kartınız olmayabilir.

Bozuk olup olmadığını maalesef anakart aldıktan sonra test edebilirsiniz. Başka şansınız yok. Ekran kartınız bozuk olsa bile laptop görüntü verecektir.

MXM yuvası pek evrensel bir yuva değil. Birçok standartı var ve her şey uysa bile kart çalışmayabilir. Birçok prosedürü var.

Hayır, sıradan laptoplar ile karıştırıyorsunuz. Bu bir Workstation (HP Elitebook Workstation 8760w) ve tek ekran kartına sahip. Yani ayrıca onboard bir ekran kartı mevcut değil. Ekran kartı NVIDIA Quadro 4000M 2 GB GDDR5 ve bu yoksa maalesef görüntü de yok.

Hayır, sıradan laptoplar ile karıştırıyorsunuz. Bu bir Workstation (HP Elitebook Workstation 8760w) ve tek ekran kartına sahip. Yani ayrıca onboard bir ekran kartı mevcut değil. Ekran kartı NVIDIA Quadro 4000M 2 GB GDDR5 ve bu yoksa maalesef görüntü de yok.

Onboard kartı mevcut ancak Optimus teknolojisi yokmuş. Tabi, daha sonradan geldi bu.

Ve evet, dediğiniz doğru. Harici ekran kartı olmadan görüntü de veremiyormuş bu aletler.

Workstation olduğu için MXM tecrübesini paylaşan kişiler eminim ki vardır internette. İlla ki sökülen kartı takmanıza gerek yok. Hatta ufak bir araştırmayla GTX 965M takıldığını öğrendim.

Ekran kartınızını anakart olmadan test etmenize imkan yok. Ekran kartınız bozuk olsaydı, anakart sağlam mı anlaşılabilirdi ama ekran kartınızı sağlam bir anakarta takmanız gerekiyor maalesef o zaman.

Çok pahalıya patlayacak bunlar anladığım kadarıyla. Cihazınızı emekliye ayırma vakti gelmiş olabilir.

Anakartın ne sorunu var?
Makinayı gözden çıkarırsan ekran kartındaki gpuyu saç kurutma makinasıyla 7-8 dk ısıtıp soğumasını bekle, soğuduktan sonra makinaya tak, şayet anakartın sağlam ekran kartı lehimleri sıkıntılıysa belki açılır. Öyle olursa ekran kartını değiştirirsin ama alacağın kartlar da ikinciel olur.

Anakartının bozuk olduğundan emin değilsen, çevrende egpu kullanan birileri varsa belki şansını deneyebilirsin. İlk kurulumda işe yarar mı bilmiyorum, sadece uzak bir olasılık..

Son düzenleme:
Anakartın ne sorunu var?
Makinayı gözden çıkarırsan ekran kartındaki gpuyu saç kurutma makinasıyla 7-8 dk ısıtıp soğumasını bekle, soğuduktan sonra makinaya tak, şayet anakartın sağlam ekran kartı lehimleri sıkıntılıysa belki açılır. Öyle olursa ekran kartını değiştirirsin ama alacağın kartlar da ikinciel olur.

Anakartının bozuk olduğundan emin değilsen, çevrende egpu kullanan birileri varsa belki şansını deneyebilirsin. İlk kurulumda işe yarar mı bilmiyorum, sadece uzak bir olasılık..

Anakart HP servisinden onaylı arızalı :) Kısaca yanmış diyelim. Maalesef egpu MXM kartları desteklemiyor. Yani MXM kartlar için harici hiç bir aparat üretilmedi.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı