"My time has came" cümlesinde neden " has " kullanılır?

aszx

Picopat
Katılım
6 Aralık 2021
Mesajlar
553
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
My time has came.
Derken beden has kullandık yani is ya da başka bir şey kullanmadık. Oradaki Has'in anlamı nedir? Örneklerle açıklayabilir misiniz?
 
Son düzenleme:
Present perfect tense bizdeki -di'li geçmiş zaman ise şu cümleyi çevirebilir misiniz:

I have lived here for ten years.
Çevirisi: 10 yıldır burada yaşıyorum.

Present Perfect Tense aynı zamanda "for, since, just, yet, already" gibi birçok ifadeyle kullanılabilir. Deneyimlerden bahsederken, etkisi hala devam eden olaylardan bahsederken de kullanılabilir.

Mesela
I have just come. (Daha yeni geldim)
You are the best gamer i have ever seen. (Sen gördüğüm en iyi oyuncusun)
I have already finished this game. (Bu oyunu çoktan bitirdim)
I haven't read my book yet. (Henüz kitabımı okumadım)
 
P. Perfect genelde yakın zamanda gerçekleşip bitmiş, geçmiş zamanda gerçekleşen fakat zamanı belirtilmemiş bir olay(genelde bu da yakın zaman oluyor) veya geçmişte başlayıp hala devam eden bir durumun olduğu vakit kullanılır. Past Simple'da ise 'yesterday', 'last week' gibi sözcüklerle olayın ne zaman gerçekleştiğinin belirtilmesi gerekir.
'Neden past perfect kullanmadık' demişsin. Bunun sebebi basit: Eğer kullansaydık vereceği anlam 'Benim zamanım gelmişti' olur. Tabii ki bu şekilde de kullanabilirsin fakat böyle durumlarda metnin ve lafın tamamına bakılır. Ayrıca çoğunluklu Past Perfect kullanmak için bazı özel kelimeler aranır 'before, after' vs. Çünkü geçmiş zamanın da öncesinde olmuş olayı anlatmak için kullanılır.
Öyleyse bu zamana -di'li geçmiş zaman demek çok doğru olmaz herhalde :)
 

Geri
Yukarı