Yaptığım araştırmada MyBB'yi düzenleyip dağıtmak yasakmış. Peki ya MyBB'deki temayı kullanıp kendi yazılımımıza entegre edebilir miyiz? Yani MyBB yazılımı olmayacak, kendi yazılımım olacak. MyBB benzeri orijinal tema yer alacak.
Kendi yazılımım olacak, neden özgür olsun? Bir tek MyBB temasını alacağım. Yani temasını ciddi bir şekilde değiştirmeyeceğim. Emek harcadığım yazılım kodlarını mı paylaşayım?
Çoook ilginç bir yaklaşım hocam, GNU araçları da özgür ama yine de yazanları var onların da:
Coreutils mesela komutları programlayan farklı kişiler var, yani "sizin" olmasına engel değil özgür olması.
Çok ilginç bir yaklaşım hocam, GNU araçları da özgür ama yine de yazanları var onların da:
Coreutils mesela komutları programlayan farklı kişiler var, yani "sizin" olmasına engel değil özgür olması.
Kendi yazılımım olacak, neden özgür olsun? Bir tek mybb temasını alacağım. Yani temasını ciddi bir şekilde değiştirmeyeceğim. Emek harcadığım yazılım kodlarını mı paylaşayım?
Hocam emek ile açık kaynak olmasını karıştırıyorsunuz, her yazılım düzenlenebilse çok güzel olurdu. GNU GPL de bunu sağlamak için var, MyBB ne kadar güzel yapmış GPL kullanarak. Mesela şu an MyBB'yi dağıtamazsınız kodlarınızı açmadan, bu da özgür yazılım dünyasına katkıda bulunma ZORUNLULUĞUNUZU sağlar. Lisansa uygun davranırsanız tabii.
Ben o anlamda demedim, PHP yazılımımın üzerine kılıf geçirmek için MyBB temasını çekip düzenleyecektim. Eğer yalnızca temayı dağıtmak gerekiyorsa sorun değil fakat PHP yazılımını da vereceksek o zaman tabii ki olmaz.