MYP ile yatay geçiş süreci nasıl işliyor?

Yer
İstanbul
Aile evinden uzak bir şehirde 5 senelik (1 sene İngilizce hazırlık var) bir üniversite kazandım. KYK yurdunda kalacağım. Bunca zaman aile evinden hiç ayrılmamış, ailesinden hiç kopmamış biri olarak daha okulum başlamamasına -yani halen aile evinde olmama- rağmen günlerdir kendimi berbat hissediyorum. Bu konuyla ilgili "Zamanla alışırsın, dert etme." tarzı çok laf dinledim. Gerçekten alışırsam ne ala. Ama eğer kötü ihtimali düşünecek olursak bu konuyla ilgili iki sorum olacak. Sizden ricam tek kelimeyle dahi olsa cevaplamanız. Tabii yalnızca bu konuyu bilenler bir şeyler yazarsa sevinirim. Şöyle başlayayım:

1) MYP (merkezi yerleştirme puanı) ile henüz hazırlık eğitimim devam ederken -yani belki de birkaç ay içinde- ailemin şehrindeki bir üniversiteye başvurabilir miyim, başvuru tarihleri ve şartları nasıldır, kontenjan falan olur mu, süreç nasıl işler?
2) İngilizce hazırlık eğitimi bitene kadar dişimi sıkıp hazırlık eğitimi biter bitmez -yani ben birinci sınıftayken- de yatay geçiş başvurusu yapabilirim. Böylece İngilizce öğrenmiş halde bu sefer hazırlık sınıfı olmayan -yani dört yıllık- bir üniversiteye gitmiş olurum, sene kaybım da olmaz. Sizce bu mantıklı mı?

Önce burayı oku:

Sonra MYP ile yatay geçiş yapmayı düşündüğün üniversitenin yatay geçiş duyurularını ve varsa istedikleri ek şartları oku.

Kendi tecrübeme ve benim zamanımdaki işleyişe dayanarak kalan sorular:
1) Üniversiteye kayıtlı olduğu sürece evet. Genelde yazın, dönem başlamadan önce. Temel şart girilen yılki sınav puanının o yılki x bölümün puanına yetmesi. Boğaziçi gibi üniversiteler ek şartlar da isteyebilir.
2) Sana kalmış.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı