Çözüldü MYP ile yatay geçiş süreci nasıldır?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

muhammet77w

Hectopat
Daha fazla  
Selamlar,
Ben Gazi Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği 1. sınıf öğrencisiyim.
Önümüzdeki güz döneminde MYP (Ek Madde - 1) ile Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği’ne yatay geçiş yapmayı planlıyorum.

Sormak istediğim birkaç şey var;
Bu dönem okula hiç gitmesem veya sınavlara girmesem, yani dersten kalsam, bu durum MYP yatay geçiş hakkımı etkiler mi?
Ayrıca bahar dönemi için kayıt dondursam sorun olur mu? Ders kayıt yapmam gerekiyor mu? Son olarak, kyk bursu etkilenir mi? Yani seneye burs alma hakkım var mı?

Boşuna masraf yapmak istemiyorum. Zaten yurdum okula neredeyse 40 km uzaklıkta

Daha önce bu yolla geçiş yapan varsa, dikkat edilmesi gereken detaylar hakkında bilgi verebilir mi?

Teşekkür ederim.

Çözüm
Okula gitmemek, sınıfta kalmak, kayıt dondurmak gibi durumlar MYP ile yatay geçişi engellemez. Kayıt dondurmaktansa kaydı yaptırıp gitmemek de aynı kapıya çıkar. Okullar bazen kayıt dondurmak için geçerli bir gerekçe olmadan kabul etmiyor kayıt dondurmayı. Ayrıyeten KYK bursunun devamı için Kredi / Burs Nakil Başvurusu adresinden nakil başvurusu yapman gerekiyor geçiş sonrası. Onun dışında ekstra dikkat edilmesi gereken bir şey yok. YKS Yerleştirme Puanın geçmek istediğin okulun aynı yılki puanından yüksekse MYP ile geçiş için başvuru yapabilirsin.
Okula gitmemek, sınıfta kalmak, kayıt dondurmak gibi durumlar MYP ile yatay geçişi engellemez. Kayıt dondurmaktansa kaydı yaptırıp gitmemek de aynı kapıya çıkar. Okullar bazen kayıt dondurmak için geçerli bir gerekçe olmadan kabul etmiyor kayıt dondurmayı. Ayrıyeten KYK bursunun devamı için Kredi / Burs Nakil Başvurusu adresinden nakil başvurusu yapman gerekiyor geçiş sonrası. Onun dışında ekstra dikkat edilmesi gereken bir şey yok. YKS Yerleştirme Puanın geçmek istediğin okulun aynı yılki puanından yüksekse MYP ile geçiş için başvuru yapabilirsin.

Çözüm
Çok teşekkür ederim. Fakat kafama bir soru takıldı. KYK Bursu için not ortalaması şartı 2+ olarak gözüküyor. Ben derslere ve sınavlara girmezsem otomatik olarak burs alma hakkım elimden gitmez mi? Geçiş sonrası tekrardan burs alabiliyor muyum?

O konuda haklısınız maalesef, o detaya dikkat etmemiştim. Yıl sonu ortalamanız 2 altında ise Ekim ayından itibaren bursunuzu kredi olarak almaya başlıyorsunuz. Ancak eğer geçiş işlemi Ekim'den önce gerçekleşirse bursunuz krediye dönmeden nakil işlemi yaptırabiliyor olmanız gerekli. Kesin ve net cevap için 444 0 472'den net bilgi alabilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı