- Makaleler
- 5
Daha fazla
- Meslek
- Web Tasarımcısı
Input'a girilen veriyi PHP'ye aktarmak için input'a bir name vermen gerekir. PHP kullanıcın girdiği veriyi input'un name'ine göre alır. Öncelikle input'unuza bir name attribute vermelisiniz;<input class="takiptext" type="text"</input> buraya ne yazacağım.
Ben en iyisi ne istediğimi daha net anlatayım. Ben HTML ile bir adet textbox oluşturdum, şimdi ben bu oluşturduğum Textbox'a takip numarasını yazıp buttona tıkladığım zaman takip numrasına ait bilgileri nasıl yazdırırım. Lütfen anlatırken çok basit anlatın PDO kullanıyorum.
<input type="text" class="takiptext" name="takip_no">
Not: </input> kullanılmaz. Bu etiketi kapatmaya gerek yoktur.
Daha sonra ise, girilen bu veriyi PHP'den alabilmek için şöyle bir kullanım yapmalısınız;
$takip_no = $_POST["takip_no"];
Bu şekilde POST metoduyla gelen ve name'i takip_no olan veriyi
$takip_no
değişkenine atamış olduk. $takip_no
değişkeni artık kullanıcının daha önceki sayfada inputa girdiği veriyi taşıyor demektir. Tabii önce bu veriyi filtreden geçirmek gerekir ancak sen yeni olduğun için bunu anlatmıyorum. Tabii bunları inputunu <form> içerisine aldığını varsayarak anlatıyorum. Eğer bundan da haberin yoksa, inputlarını bir form tagi içerisinde tutman gerekiyor ki; form submit olduğunda veriyi hangi PHP dosyasına hangi metodla göndereceğini sayfa bilsin. Yani benim anlattığımı göz önünde bulundurursak, HTML form yapın şu şekilde olmalıydı:
HTML:
<form action="takipSorgula.php" method="POST">
<input type="text" class="takiptext" name="takip_no">
</form>
Daha sonra PDO ile veriyi çekmek kalıyor;
PHP:
# Burada, veritabanında takip_no'su kullanıcının girdiği veriye eşit olan verinin çekilmesini istiyoruz.
# Yukarıda kullanıcının girdiği veriyi $takip_no değişkenine atamıştık.
$q = "SELECT * FROM kargolar WHERE kargo_takip_no='$takip_no'";
# Sorguyu çalıştıralım.
$kargo = $veritabani->prepare($q);
$kargo = execute();
# Verileri çekelim
$kargoBilgileri = $kargo->fetch(PDO::FETCH_ASSOC);
#Kullanıcının sorguladığı kargonun diğer bilgilerini veritabanı sütun isimleriyle çağıralım.
echo $kargoBilgileri["kargo_gonderici"];
PDO kodlarında yanlış yapmış olabilirim uzun zamandır PHP kullanmıyorum takıldığın yer olursa sorabilirsin.