N11.com TC kimlik numarası girmeden alışveriş yapılabilir mi?

Var ne yazik ki her seyin en iyisini kendisinin bildigini zanneden insanlar. Moderator kadrosuda neyin kafasini yasiyor anlamiyorum, bari yanlis bilgilendirme oldugunu belirt de insanlar dogrusunu ogrensin.

2 satir calinti kod kopyalayip yapistirdi diye kendini dogru veya bilir kisi ilan edecek neredeyse :)
Ben kendimi bir şey sanıyorum demedim. Hatta kendimi küçümsedim ben bile TC kimlik doğrulama yazabilirim dedim. Kendini bir şey gören sensin yazılımcıyım falan demelerin vardı. Yahu insanları tanımadan ne diye yargılıyorsun? Yok en iyisi görüyor demeler falan ne anlatıyorsun sen? Madem yazılımcısın bana yazdığın bir kaç projeni atar mısın? Hadi hep beraber inceyelim. Ne kadar boş adamsın ya şu mesajlara bak hadi at dedin yazıp attık daha ne uzatıyorsun?
@Silinen üye Öncelikle bu saygısız üslup ile ne kadar ileri gidebilirsin, otur düşün derim. Devamında; bir şeyin varlığını ispat edebilmek için görmek yeterlidir. Ben daha dün alakasız bir doğum tarihi ile Amazon'dan sipariş çektim. Senin aksini iddia edebilmen için; bir şeyler sipariş edip hata alman gerekiyor :) Çoğu üye doğru doğum tarihi girmez zaten.

Doğum yılı bilgisinin girilmesi gerektiğini bile sonradan fark etmişsiniz. Ben attığın ilk kodu girince; sorgulama yapılan sayfaya baktım ve ad - soyad - TC - doğum bilgisi istediğini gördüm. Ve çoğu üyenin kayıt aşamasında doğru doğum bilgisi yazmaya bile tenezzül etmediğini bilerek; firmaların bu yönde bir çalışma yapmayacağını ve zaten gereksiz olduğunu belirttim, ki zaten doğrusu da bu. Senin dediğin gibi olsa verilen siparişlerin yarısı çöpe gider.

Ancak sen Mr.Robot profilinin çok bilmişliğine kapılarak ortada bir kod attın, onu da başkaları düzeltti zaten. Ancak şunu bilmelisin ki mühendis olarak mühendis olunmuyor. Mühendis kafasına sahip olmayı öğrenmelisin, mantıklı düşünebilmelisin. Hepsinden önce, karşındaki insan ile olan üslubuna dikkat etmelisin, karşında ne askerin ne de çocuğun var. Verdiğin bilgi zaten yanlış.
Yazdığım kodu kimse düzeltmedi decompiler etmiş senin gibi bilgisiz insanlar kodu görmek ister diye hatta benim kodu vb convert edip öyle paylaşmış seninle. Kimsenin düzelttiği falan yok seninde yazılımcı olduğundan şüphelerim var zaten.

Konunun başında "Saçmalama" diye cümleye giren sensin, ben bile yapabiliyorum kaldı ki koskoca N11 mi yapmayacak diyen sensin. Ben de "Evet N11 yapmıyor" diyorum. Ve söylemimde de zaten haklıyım. Sen ise yanlışında inatla diretiyorsun. Sana kaç kişi daha söylemeli TC - Ad - Soyad - Doğum tarihi gibi doğrulamaların yapılmadığını. 3 kişi rastgele isim veya doğum tarihi ve hatta TC ile sipariş verebildiğini aktarmış sana. Ben de son 1 hafta içerisinde en az 4 SSD siparişi verdim hem N11 hem Amazon sayfasından diyorum, hala diretiyorsun - beni sinir eden durum ise üslubun.

Yazılımcı olup olmadığımı geçmiş konularımı takip ederek görebilirsin. Ve emin ol gayet sağlam projelerim de sanal gerçeklik ile alakalı. İstanbul'daki hemen her AVM'de olan sanal gerçeklik standantlarının yazılımını geliştirdim ve tüm şubeleri aktif yönetiyorum. Kimin bilgili, kimin ise bilgisiz ve inatçı olduğu da gün gibi ortada. Kaldı ki asıl alanım yazılım değil, sistem ve network uzmanlığı üzerine de ciddi emek harcıyorum. Sen daha okuduğunu anlamaktan acizsin, ad - soyad - TC ile doğrulama yapamazsın o sayfadan diyorum, doğum bilgisine bile bakmamışsın. Attığın kodlardan kendinin haberi yok.

Mikail Fidan raporlar ile adam akıllı ilgilense seninle bu tartışmayı yapıyor da olmazdım zaten. Ne verdiğin bilgi doğru ne konuştuğun üslup düzgün, ne diye korurlar seni anlamadım zaten.
Ne kadar boş adamsın ya şu mesajlara bak hadi at dedin yazıp attık daha ne uzatıyorsun?
Umarım gerçek hayatta da bu dille konuşmaya cesaret edebiliyorsundur insanlara karşı :)
Yani şu forumda en kibar dille konuşmaya çalışan - en kavgadan uzak insanım, en uzlaşmacı insanlardanım. Konuya girişin ile fitil ettin zaten beni, yanlışı diretmen - bizi boş adam ilan etmelerin. Tuttuğum orucun bir anlamı kalmadı seninle olan tartışmam yüzünden. İrademi deldin resmen.

Son düzenleme:
Konunun başında "Saçmalama" diye cümleye giren sensin, ben bile yapabiliyorum kaldı ki koskoca N11 mi yapmayacak diyen sensin. Ben de "Evet N11 yapmıyor" diyorum. Ve söylemimde de zaten haklıyım. Sen ise yanlışında inatla diretiyorsun. Sana kaç kişi daha söylemeli TC - Ad - Soyad - Doğum tarihi gibi doğrulamaların yapılmadığını. 3 kişi rastgele isim veya doğum tarihi ve hatta TC ile sipariş verebildiğini aktarmış sana. Ben de son 1 hafta içerisinde en az 4 SSD siparişi verdim hem N11 hem Amazon sayfasından diyorum, hala diretiyorsun - beni sinir eden durum ise üslubun.

Yazılımcı olup olmadığımı geçmiş konularımı takip ederek görebilirsin. Ve emin ol gayet sağlam projelerim de sanal gerçeklik ile alakalı. İstanbul'daki hemen her AVM'de olan sanal gerçeklik standantlarının yazılımını geliştirdim ve tüm şubeleri aktif yönetiyorum. Kimin bilgili, kimin ise bilgisiz ve inatçı olduğu da gün gibi ortada. Kaldı ki asıl alanım yazılım değil, sistem ve network uzmanlığı üzerine de ciddi emek harcıyorum. Sen daha okuduğunu anlamaktan acizsin, ad - soyad - TC ile doğrulama yapamazsın o sayfadan diyorum, doğum bilgisine bile bakmamışsın. Attığın kodlardan kendinin haberi yok.

Mikail Fidan raporlar ile adam akıllı ilgilense seninle bu tartışmayı yapıyor da olmazdım zaten. Ne verdiğin bilgi doğru ne konuştuğun üslup düzgün, ne diye korurlar seni anlamadım zaten.

Umarım gerçek hayatta da bu dille konuşmaya cesaret edebiliyorsundur insanlara karşı :)
Yani şu forumda en kibar dille konuşmaya çalışan - en kavgadan uzak insanım, en uzlaşmacı insanlardanım. Konuya girişin ile fitil ettin zaten beni, yanlışı diretmen - bizi boş adam ilan etmelerin. Tuttuğum orucun bir anlamı kalmadı seninle olan tartışmam yüzünden. İrademi deldin resmen.
Ben TC kimlik numara doğrula sisteminin basit bir şekilde yapılabileceğinden bahsettim. Aksi bir şey söylemedim kaldı ki N11 yapmasın dedim. Tamam yapmamış olabilir fakat araya giren başka şahıslar bu işin çok kolay olmadığını savundu bende küçük bir program yazıp link verdim. Sabah kalkmışsın yine hiç bir şeyi okumadan yine bana göndermeler yapmışsın. Konu senden çıkmış zaten ne diye tekrar araya giriyorsun? Profiline girdim 97 doğumlu ve öğrenci olduğunu gördüm. Evet muhtemelen istanbulda ki her AVM de bulunan sanal gerçeklik standantlarının yazılımını sen geliştirmiş olabilirsin. Sana büyük projelerinde ve öğrencilik hayatında başarılar dilerim.

Ne demek kontrol etmiyor. Saçmalamayın hocam isim ve soy isim TC kimlik numarasına uymak zorunda.
Haklısın, aksini hiç iddia etmemişsin. Yaşım geçtir doğru; bilgi sahibi olmak için 30 yaşını bekleyenlerden değilim. Bazı şeyler yaş ile olmuyor ne yazık ki; doğru bilgi veren kişiye karşı saygısızlık etmek gibi. Ben de size başarılar dilerim, konunun uzamasının zaman kaybından başka getirisi yok zaten bize :)

TC kimlik numarasını kargo sizin mi diye emin olmak için alıyorlar. Yani korkmana gerek yok.
Evet öyle de söyleyebiliriz, mağduriyet yaşama durumunda da elinizi rahatlatan bir faktör. Buna karşılık yanlış doğum tarihi girdiniz diye kimse sizin siparişinizi falan iptal etmiyor - etmez.
222.jpg Adsız.jpg

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı