N2840 sistemde Ubuntu kasıyor

Ubuntu yerine, türevi olan Ubuntu MATE sürümünü deneyebilirsin. Bu daha hafif bir masaüstü ile geliyor, bunun son sürümünü kurabilirsin. Ubuntu MATE | For a retrospective future

Bunun haricinde, istersen CPU'yu makisimum performansa çıkartabiliriz, eski bir sistemse büyük ihtimalle fişe takılı kullanıyorsundur.

Ubuntu yerine, türevi olan Ubuntu Mate sürümünü deneyebilirsin. Bu daha hafif bir masaüstü ile geliyor, bunun son sürümünü kurabilirsin. Ubuntu MATE | For a retrospective future

Bunun haricinde, istersen CPU'yu makisimum performansa çıkartabiliriz, eski bir sistemse büyük ihtimalle fişe takılı kullanıyorsundur.

1647892560940.png

Merhaba,
Format attım Linux Mint kurdum bu dağıtımda da pencere geçişleri yavaş.
Peki Turbo mod (CPU max) nasıl yapabilirim-açabilirim?

MATE sürümü kurmuşsun, Masaüstü ayarlarını Pencere Yöneticisi kısmından Compton ya da Compiz'i seçmeyi dene bakalım.

Peki Turbo mod (CPU max) nasıl yapabilirim-açabilirim?

Aşağıdaki komutla cpupower-gui uygulamasını kur.

Kod:
LC_ALL=C apt update ; apt install cpupower-gui

Kurulumdan sonra açıp, Tüm CPU'lar seçeneğini seç ve governer olarak performans seçeneğini seçmeyi dene.

MATE sürümü kurmuşsun, Masaüstü ayarlarını Pencere Yöneticisi kısmından compton ya da Compiz'i seçmeyi dene bakalım.

Aşağıdaki komutla cpupower-gui uygulamasını kur.

Kod:
LC_ALL=C apt update ; apt install cpupower-gui

Kurulumdan sonra açıp, Tüm CPU'lar seçeneğini seç ve governer olarak performans seçeneğini seçmeyi dene.
1647893071131.png

Apply dedim ve çıktım.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı