N56VZ oyunlarda donma sorunu

red_hot

Hectopat
Katılım
29 Nisan 2013
Mesajlar
5
Oyunu açıyorum, 5 dakika sonra hoparlörden sürekli ses geliyor. Ekran fotoğraftaki gibi oluyor ve donuyor. Reset atmadan düzelmiyor. En fazla 15 dakika dayandı. Oyun orijinal son güncellemeleri yaptım.


  • Windows 8 64 Bit
  • İşlemci İntel i7 2,4
  • Ekran Kartı GT650M 4GB
  • RAM 16 GB
  • 1 TB HDD
  • Full HD ekran var.

Sorun nereden kaynaklanıyor olabilir ?

Asus N56VZ-S4400D bir çok oyunda donuyor ve atıyor. Ama özellıkle GTA 4'de. Yardımcı olabilir misiniz ? Teşekkürler.

mkmxf.jpg
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Ben de sizin yanıt vermenizi istiyordum, teşekkürler. İlk BIOS güncellemesi yapmıştım.

5 oyundan 3'de böyle bır sorun yaşıyorum ve güncel oyunlar. Garantiye gönderip nasıl bir sonuç alabilirim ve işlem yapabilirler ? Ve ne diye göndermeliyim ?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Selam, öneri verilmesine rağmen neden BIOS'unuzu güncellemediniz anlayamadım. Zira 2013.01.09 tarihli Nvidia kartınızın BIOS'unu güncelleyen kritik bir güncelleme çıkmış. Ayrıca ürüne şimdiye kadar 5 adet BIOS güncellemesi çıkmış. Detaylar, nasıl indireceğiniz ve BIOS'u nasıl kuracağınıza ilişkin detaylara yönelik sizin için konu açtım. Aşağıdan ulaşabilirsiniz :

https://www.technopat.net/forum/aygit-suruculeri/17874-asus-n56vz-bios-guncellemesi.html#post81803
 
Yanıt için teşekkür ederim. İlk aldığımda BIOS güncellemesi yaptığımı yazdım yanıtta zaten. 2.16 şuan.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Bu sorunun Windows 8 ile bir ilgisi yok. Cihaza BIOS güncellemesi yapın. Sorun devam ederse cihazı garantiye gönderin. N56 sahiplerinin çoğunda var bu sorun son zamanlarda.

Cevap olarak garantiye göndermemi yazmışsınız. Bu sorun neyden kaynaklanıyor olabilir ve çözüm bulanı duydunuz mu ? Göndersem nasıl bir işlem yaparlar ? Ve oyunda donuyor diye mi yazayım. 1 ay olmadı. Değişim ya da iade olursa nasıl bir ürün almalıyım bu formatta ? Teşekkür ederim.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
GPU'nuzun aşırı derecede ısınmasından dolayı kararlılığını yitirip, bozulmasından kaynaklanıyor. Benim de MSI GF615M-P33 V2 anakartımdaki Onboard kart ile uzun bir süre oyun oynayınca yukarıdaki gibi çizgiler oluşmuştu. Çünkü yonga setinin pasif soğutması yetmemişti ve Onboard ekran kartım bozulmuştu.

Burada bize belirttiğiniz sorunları ve ekrandaki çizgileri belirtirseniz, garanti birebir değişim uygular. Genelde parça tamiri olmuyor.
 
Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı