Nabız kaç olmalı?

yusuf0715

Centipat
Daha fazla  
Arkadaşlar bir kardiyoloji polikliniğine randevu aldım ancak burada tecrübesi veyahut fikri olan varsa az konuşalım. 1.5 yıl aktif spor yaptım. Son 7-8 aydır da seyrek spor yapar hale geldim. Şimdi mesela otururken genellikle yanlış hatırlamıyorsam 65-80 arası, yatıyorken 58-65 arası uyuyorken de ortalama 55 nabız. Yürüyorken 100-120 arası. Sizce bunlar normal mi? Sanki biraz nefes darlığım var ve mide rahatsızlıklarım var, siz ne düşünüyorsunuz?

Demek ki spor durumuna göre değişiyor. Siz yapıyor musunuz bilmiyorum hocam ama anlamadım ben de. Bunu okurken şu an oturuyorum stres var, 80-90 arası benim de.

Kişiden kişiye de değişir ama oldukça normal bu değer.

Nabzınız gayet normal. Sağlıklı bir insan için yani. Kardiyoloji de zaten sorun olmayacağını söyleyecektir. Benzer bir şey deneyimlemiş olarak söyleyeceğim.

Teşekkür ederim hocam deneyimlediğinizi paylaştığın için.

Otururken 85 civarı anormal bildiğim kadarıyla. Yanlış ölçüyor olabilir misiniz?

İnternetten baktım dinlenme anında 60-100 diyor hocam benim mesela 60 atıma yakın olduğu için şüphelendim bence stres net bir etken.

Stres, o an otururken ne yaptığınız, çok kafa yorup yormadığınız, ne düşündüğünüz bile etkilerken net şöyle olmalı denecek bir sayı yok fakat nabzınız normal. Kardiyoloji sizi muhtemelen psikiyatriye yönlendirir stresiniz için.

Demek ki spor durumuna göre değişiyor. Siz yapıyor musunuz bilmiyorum hocam ama anlamadım ben de. Bunu okurken şu an oturuyorum stres var, 80-90 arası benim de.

Ameliyat geçirdiğim için bir süredir spor yapmıyordum fakat 60-100 arası normal kabul edildiği için sorun olmayacaktır. Siz spor da yaptığınız için benim nabzımdan düşük olması normal.

Arkadaşlar bir kardiyoloji polikliniğine randevu aldım ancak burada tecrübesi veyahut fikri olan varsa az konuşalım. 1.5 yıl aktif spor yaptım. Son 7-8 aydır da seyrek spor yapar hale geldim. Şimdi mesela otururken genellikle yanlış hatırlamıyorsam 65-80 arası, yatıyorken 58-65 arası uyuyorken de ortalama 55 nabız. Yürüyorken 100-120 arası. Sizce bunlar normal mi? Sanki biraz nefes darlığım var ve mide rahatsızlıklarım var, siz ne düşünüyorsunuz?

Hocam bir de yanlış anlamazsanız rahatsızlığınız olduğu için mi yoksa nabızdan dolayı mı randevu aldınız?

Technopat Haberler

Geri
Yukarı