Nabız kaç olmalı?

yusuf0715

Centipat
Daha fazla  
Arkadaşlar bir kardiyoloji polikliniğine randevu aldım ancak burada tecrübesi veyahut fikri olan varsa az konuşalım. 1.5 yıl aktif spor yaptım. Son 7-8 aydır da seyrek spor yapar hale geldim. Şimdi mesela otururken genellikle yanlış hatırlamıyorsam 65-80 arası, yatıyorken 58-65 arası uyuyorken de ortalama 55 nabız. Yürüyorken 100-120 arası. Sizce bunlar normal mi? Sanki biraz nefes darlığım var ve mide rahatsızlıklarım var, siz ne düşünüyorsunuz?

Stres, o an otururken ne yaptığınız, çok kafa yorup yormadığınız, ne düşündüğünüz bile etkilerken net şöyle olmalı denecek bir sayı yok fakat nabzınız normal. Kardiyoloji sizi muhtemelen psikiyatriye yönlendirir stresiniz için.
Teşekkür ederim hocam.

Ameliyat geçirdiğim için bir süredir spor yapmıyordum fakat 60-100 arası normal kabul edildiği için sorun olmayacaktır. Siz spor da yaptığınız için benim nabzımdan düşük olması normal.

Hocam bir de yanlış anlamazsanız rahatsızlığınız olduğu için mi yoksa nabızdan dolayı mı randevu aldınız?

Hocam nabzıma böylesine pek bakmadan önce bende mide bulantısı, baş dönmesi ve biraz kafa karışıklığı vardı ilk kardiyolojiye öyle yönlendirildim holterde önemli bir şey çıkmadı ama bu son 4-5 aydır biraz göğüs ağrısı başlamıştı ama şu an pek yok o göğüs ağrısına nefes darlığı ufaktan eşlik edince ben de iyice paniğe bindim belki de hepsi paniktendir.

Arkadaşlar bir kardiyoloji polikliniğine randevu aldım ancak burada tecrübesi veyahut fikri olan varsa az konuşalım. 1.5 yıl aktif spor yaptım. Son 7-8 aydır da seyrek spor yapar hale geldim. Şimdi mesela otururken genellikle yanlış hatırlamıyorsam 65-80 arası, yatıyorken 58-65 arası uyuyorken de ortalama 55 nabız. Yürüyorken 100-120 arası. Sizce bunlar normal mi? Sanki biraz nefes darlığım var ve mide rahatsızlıklarım var, siz ne düşünüyorsunuz?
Zamanında Aile Hekimi EKG çekmek istedi ve sonucu doğrultusunda bradikardi şüphesiyle kardiyolojiye yönlendirdi. Kardiyoloji daha kapsamlı EKG ve ECO istedi. Bunların sonucuna baktığında normal olduğu ve sporla ilgilenip ilgilenmediğimi sordu. Spor yapıyorsan normal bir durum dedi. Sizden de testleri isterler ve temizse sporla orantılı olduğu için normal karşılanabilir. Benimde 50-55 civarı çıkmıştı.

Teşekkür ederim hocam.

Hocam nabzıma böylesine pek bakmadan önce bende mide bulantısı, baş dönmesi ve biraz kafa karışıklığı vardı ilk kardiyolojiye öyle yönlendirildim holterde önemli bir şey çıkmadı ama bu son 4-5 aydır biraz göğüs ağrısı başlamıştı ama şu an pek yok o göğüs ağrısına nefes darlığı ufaktan eşlik edince ben de iyice paniğe bindim belki de hepsi paniktendir.

Anladım hocam umarım en kısa sürede iyileşirsiniz. Şimdi siz sorunca ben de bakayım dedim nabız 80 tansiyon 12/6 (biraz düşük) çıktı. Belki de benim değerlerim normal değildir.

Anladım hocam umarım en kısa sürede iyileşirsiniz. Şimdi siz sorunca ben de bakayım dedim nabız 80 tansiyon 12/6 (biraz düşük) çıktı. Belki de benim değerlerim normal değildir.
Hocam en iyisi doktora göstermek belki de ama gereğinden fazla asla takılmamak lazım ya bizdeki sorun bu galiba.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı