Nacivat MySQL ve Visual Studio nasıl bağlanır?

ilksoycellik

Centipat
Daha fazla  
Herkese iyi Sosyaller. Emlak kayıt otomasyonu yapıyorum ama veri tabanını Nacivat'tan yapıyorum.
Nacivat'la Visual Studio'yu nasıl baglayabilirim? Tabloya eklediğim seyler nasıl Nacivat'taki veri tabanına kaydolur?

Son düzenleyen: Moderatör:
Herkese iyi Sosyaller. Emlak kayıt otomasyonu yapıyorum ama veri tabanını Nacivat'tan yapıyorum.
Nacivat'la Visual Studio'yu nasıl baglayabilirim? Tabloya eklediğim seyler nasıl Nacivat'taki veri tabanına kaydolur?

Hangi programlama dili ile yapıyorsunuz emlak uygulamasını?

Navicat ile VS'nin hiçbir alakası yok ki? Navicat database işlemlerini gerçekleştirebildiğin bir uygulama. İstersen CMD bile kullanırsın yani.
Navicatten local de MySQL database oluşturuluyor mu bilmiyorum. Oluşturulsa dahi sana connect bilgileri lazım. Navicat ile de database yönetirsin.
EntityFramework kullan. MySQL bağlantısı basit.
MySQL 3306 portunda çalışıyor. Sana database adı, kullanıcı adı ve şifre gerekiyor. Bunlar elinde varsa alttaki basit bir connection string ile kolayca bağlanırsın.

XML:
<connectionStrings>
 <add name="MyDbContext" connectionString="server=localhost;port=3306;database=database_adi;user=kullanici_adin;password=sifren;" providerName="MySql.Data.MySqlClient" />
</connectionStrings>

Eğer kullanıcı bilgileri elinde yoksa, Google da "MySQL reset root password" yazarak çözebilirsin.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı